Den ursprungliga iPhone ansågs vara en avancerad funktionstelefon, inte en smartphone

0 Shares

iPhone

Det kan tyckas konstigt nu, men när iPhone ursprungligen lanserades (10 år idag, som om du inte redan visste det nu), sågs det inte som en smartphone i vissa delar på grund av begränsningar som Apple satt på enheten.

ABI Research: s trådlösa industris analytikerföretagets definition av en smartphone var “en mobiltelefon med ett öppet, kommersiellt operativsystem som stöder tredjepartsapplikationer”, men Apple blockerade vid den tiden tredjepartsappar från iPhone.

SE ÄVEN: Det här är vad folk tänkte på den första iPhone

I en intervju med Newsweek Steven Levy förklarade Apples VD Steve Jobs anledningen till begränsningen och sade: “Du vill inte att din telefon ska vara en öppen plattform … Cingular vill inte se deras västkustnät gå ner eftersom någon applikation trasslat. “

Denna begränsning ledde till att ABI: s huvudsakliga mobila bredbandsanalytiker Philip Solis förklarade: “Vi måste här dra slutsatsen att, baserat på vår nuvarande definition, är iPhone inte en smartphone; det är en mycket avancerad funktionstelefon. Visst, funktionstelefoner har tredjepartsapplikationer också, men det här är relativt svaga och begränsade applikationer som fungerar med mellanprogrammet som Java och BREW. Applikationer som är utformade för smartphones kan skrivas för att få tillgång till kärnfunktionaliteten från själva operativsystemet och är därför oftast kraftfullare och effektivare konkurrens i en öppen miljö ger också mer avancerade och rika applikationer. “

ABI Research var uppenbarligen inte förälskad i Apples nya enhet, vilket kan ses i denna vissna kommentar från Stuart Carlaw, en annan analytiker i företaget.

Konsumenterna är inte villiga att nöja sig med en andra klassens mobiltelefon bara för att ha överlägsen musik. Apple måste få en del av telefonteknikens del av ekvationen rätt, och det är svårt att se hur de kommer att uppnå det utan meriter i branschen. Även om de arbetar med några framstående leverantörer kan uppgiften att sätta ihop alla byggstenar inte underskattas.

0 Shares