Den ursprungliga iPhone-lanseringen i bilder

0 Shares

iPhone-köpare

När den ursprungliga iPhone-enheten såldes för tio år sedan idag var det mycket spänning och människor stod i kö utanför Apple-butikerna för att få tag på vad som skulle bli en spelförändringsenhet.

Trålning genom BetaNews-arkiven Jag hittade två exempel som bäst illustrerar spänningen vid den tiden, inklusive en mycket lysande förstahandsrapport från Tim Conneally. Först och främst är ett urval av foton från iPhone-lanseringar över hela USA.

SE ÄVEN: Det här är vad folk tänkte på den första iPhone

894
Apples anställd demonstrerar iPhone till de som väntar i kö i Towson, Maryland

895
Linje till Apple Store-cirklar Towson Town Center

892
Ska jag spendera 500 $?

893
Lokala nyheter besökte Towson Apple Store

896
Linjen i Huntington Beach, Kalifornien

897
Bosatt i Huntington Beach erbjuder att sälja sin plats i rad – för 800 dollar

898
Ballonger pryder insidan av Huntington Beach AT&T Store

899
Väntar i timmar i Ashburn, Virginia – men inga iPhones når dem

902
De få lyckliga i Ashburn, Virginia, där endast 14 iPhones såldes

903
Linjeformer i Reading, Pennsylvania

904
Det dröjde inte länge tills Reading-linjen fördubblades

884
Flagship Apple Store i Tysons Corner serverar hundratals iPhones

905
Väntar i San Diego, Kalifornien

906
Berömda 1990-talets rappare Biz Markie får sin iPhone i San Diego

876
iPhone-linjer bildades även i Columbus, Indiana

869
Sätter ut en iPhone vid gryningen i Indianapolis

Tims rapport ger oss en fascinerande inblick i hur det var att vara en av de allra första köparna.

Reporterens anteckningsbok: Spänning fyller lanseringen av iPhone

Towson, Maryland – fredagen den 29 juni Timmar innan iPhone skulle säljas sträckte sig linjen för Apple Store här hela vägen runt köpcentrets högsta nivå och var 80 stark. Säkerheten var stram, trots den växande publikens allmänna tystnad.

Säkerhetschefen sa att de första människorna, flera herrar i slutet av 50-talet, hade varit där sedan 07:00. De verkade vara i extremt högt humör och var ivriga att chatta med vem som än kom. Apples anställda cirkulerade, gav ut Smart Water och höll den allmänna entusiasmen hög. Linjen fortsatte att växa.

Jag frågade folk vad deras motivation var att vänta i kö på den nya enheten, och svaren varierade, men inte för mycket. En student från University of Maryland väntade med avsikten att återförsälja iPhone på eBay. Han trodde att den första lanseringen inte skulle markera iPhone: s omedelbara tillgänglighet och sa att “Efter detta kommer de inte att vara tillgängliga förrän i november.”

Han hoppades kunna tjäna 3000 dollar för det på auktion och sa att han såg prislappen på $ 600 som en investering.

891

De erforderliga tekniska nördarna var också närvarande och gällde. De talade om fördelarna med en handhållen Mac OS X-enhet och var glada över YouTube-appen. En tidigare AT & T-anställd satt i en hopfällbar strandstol och sa att det var första gången han någonsin hade kommit att vänta i kö på någon pryl. Även om hype för iPhone var hög, var han övertygad om att den rena kärleken till prylar var motivationen för att få ut alla.

Nära honom var en man som köpte en till sin dotters examensgåva. Både en Mac-användare och AT & T-abonnent, han kände inte heller att det var ett hype-köp. “Spänning” var en viktig motivator, erkände han, men han kände att detta inte var ett resultat av någon försäljningstaktik från Apple. Bakom växte linjen med ett dussin.

885

När nedräkningen på den stora iPhone-skärmen i butiksfönstret närmade sig fem minuters varumärket blev alla anställda synliga genom den neddragna grinden. Det växte sånger av “iPhone iPhone!” och foton knäpptes. Sedan öppnade porten sakta, och de anställda bildade en pseudo-handsk och välkomnade kunderna med höga femmor och jubel.

886

En hälsare på vardera sidan om entrén berättade för kunderna att hålla upp ett eller två fingrar beroende på hur många de skulle köpa – de flesta höll upp två – och leds till en av tre stationer beroende på deras behov.

De skickades till “Genius Bar” till höger för omedelbar utcheckning, till registren på baksidan av affären för utcheckning med eventuella förfrågningar, eller till skärmarna till vänster för eventuella demonstrationer och överflödstransaktioner. De återstående anställda, som tog upp den totala personalen upp till cirka 40, hade handhållna försäljningssystem för att kolla in alla som var kvar och väntade.

887

Butiken nådde kapacitet snabbt, och hälsarna vid dörren fungerade nästan som studsar vid sammetrepet, så att kunderna bara kunde komma in när andra kunder lämnade. Inom bara 25 minuter hade linjen på över 150 personer decimerats.

Människor stod utanför affären, öppnade sina lådor och släppte nästan sina nya iPhones. (Denna mindre förpackningsfel ledde till flera nästan katastrofer, men lyckligtvis fick ingen telefon kontakt med golvet.) Några av de människor jag hade talat med i kö var redan på eBay och slösade inte tid på att sälja sina nya förvärv.

888

Med linjen helt borta bara en halvtimme senare promenerade kunderna tillfälligt, men behandlades med samma mottagning som de som kom före. Det fanns fortfarande tillräckligt många iPhones för att rymma vanliga kunder. En man som satt utanför butiken hävdade att det fanns 5000 enheter i butik: “De har två pallar på 2500!” han skrek.

Anställda fick inte avslöja för mig hur många iPhones som faktiskt var tillgängliga, men jag räknade 275 bara på försäljningsplanet (fler cyklades in från baksidan efter behov). Femtusen var utan tvekan en överdrift, men med tanke på enhetligheten i denna butiks lansering såg det ut som om de kunde ha hanterat så många.

0 Shares