Denna Microsoft-certifierade partner försökte sälja Windows 10 som inte finns [Updated]

0 Shares

Windows 11 boxshot

Microsoft har tidigare sagt att Windows 10 är den sista versionen av Windows. Vi har pratat om Windows 11-koncept här på BetaNews, men det är allt de är – begrepp som drömmas av ivriga designers.

Så vad tänkte en Microsoft-certifierad partner när den poppade en förbeställningssida för Windows 11 på sin webbplats? En större uppdatering eller en ny version av Windows kommer alltid att generera mycket intresse – och förmodligen mycket pengar också, särskilt med en prislapp på 174,99 dollar. Efter att ha snubblat över en webbplats där jag uppmanade mig att “förbeställa din Windows 11 före någon annan” bestämde jag mig för att undersöka och ta reda på vad företaget hade att säga för sig själv. [UPDATED with comments from both Microsoft and the Microsoft Certified Partner]

Nu var det tydligt en bluff. Det har aldrig funnits något förslag om att Windows 11 någonsin kommer att existera annat än i människors fantasi. Och ändå över på SoftwareKeep, här var en chans att beställa just detta operativsystem.

SoftwareKeep är – eller åtminstone annonserar sig själv som – “Din betrodda Microsoft-certifierade partner”. Sidan som erbjuder “det mest omfattande och moderniserade operativsystemet” (screengrabbed nedan för eftertiden) gav till och med en beskrivning och höjdpunkter i Windows 11:

Förbeställningssida för Windows 11

Genom att klicka på förbeställningssidan (igen, screengrabbed nedan) visades inte bara en boxshot utan gav också mycket mer information om operativsystemet:

Beskrivning

Windows 11 är den senaste generationen av det legendariska Windows-operativsystemet. Uppdateringen tar ditt system till nästa nivå med en ny design, nya funktioner och bättre optimering. Få det mest begripliga, flytande och moderniserade operativsystemet på din dator idag genom att köpa Windows 11 från oss.

Microsoft Windows 11 Home introducerar ett strömlinjeformat gränssnitt, ett tilltalande utseende och en hel massa “universella appar”; växer på appar i Metro-stil. Apparna är utformade för att fungera i flera Microsoft-produktfamiljer med nära besläktad identisk kod‍ – inklusive tabletter, datorer, smartphones, Xbox One, inbäddade system, Surface Hub och Mixed Reality. Detta är bara en del av vad detta operativsystem kan erbjuda användarna på det snabbaste och problemfria sättet.

Inte rätt Windows 11-produkt du letade efter? Kolla in vårt urval av ytterligare Microsoft Windows 11-programvara idag.

Funktioner

Start meny: Få snabb åtkomst till ofta använda program och dokument. Menyn är helt anpassningsbar. Du kan ändra storlek på den för att hantera layouten på interaktiva dynamiska Live Tiles-brickor.
Hybrid PC-stöd: Windows 11 upptäcker automatiskt när en enhet överförs till ett annat driftsätt och optimerar skärmen oberoende för att fungera i lämpligt läge.

Ett nytt grafiskt tema. Efter den flytande designen som syftade till att göra Windows mer flytande och animerat introducerar Microsoft ett nytt tydligt grafiskt tema eller Windows Light (se skärmdump nedan).

Enhetsskydd: Device Guard ger skydd mot nya och okända versioner av skadlig kod och ständiga hot om ökad komplexitet.

Cortana satte tillbaka. Röstassistenten är frikopplad från Start-menyn och OS-sökmotorn och integreras nu direkt i Windows aktivitetsfält. “Detta gör att varje upplevelse kan dra nytta av oberoende innovationer för att bättre tjäna sin publik och deras användningsfall”, hävdar Microsoft.

Förbättrad e-postklient: Anslut snabbt och dela filer med de personer och grupper som betyder mest. Förenkla ditt liv med verktyg som hjälper dig att ta kontroll över din e-post och schema.

Detta är minimikraven för installation av Windows 11.

Processor:

Minimum: 1 GHz 32-bitars processor, Rekommenderas: 2 GHz 64-bitars CPU, minst 2 kärnor Minimum: 1 GHz 64-bitars processor, Rekommenderas: 2 GHz 64-bitars CPU, minst 2 kärnor

Bagge

Minimum: 1 GB, rekommenderas: 2 GB minimum: 2 GB, rekommenderas: 4 GB

Grafikkort

Minimum: DirectX 9-kompatibelt grafikkort, Rekommenderad: DirectX 11-kompatibelt grafikkort

Minimum: DirectX 9-kompatibelt grafikkort, Rekommenderad: DirectX 11/12-kompatibelt grafikkort

Hårddisk

Minimum: 16 GB ledigt minne, Rekommenderad: 50 GB ledigt minne

Minimum: 20 GB ledigt minne, Rekommenderad: 100 GB ledigt minne

Köp Windows 11

Mitt intresse och misstankar väckte, jag hoppade på en livechatt med en supportagent som heter Emir. En senare titt på SoftwareKeeps “träffa laget” -sidan visar Emir säga om sig själv “ibland vet jag inte vad jag gör”, vilket inte skulle fylla någon med självförtroende i bästa tider.

Jag frågade Emir hur det var möjligt att erbjuda förbeställningar för en produkt som inte existerar. Han berättade för mig:

Kontrollera den officiella Microsoft-sidan för utgivningsdatum för Windows 11 och allt kommer att vara klart.

När jag påpekade att Microsofts webbplats inte har något avsnitt för Windows 11 svarade han:

Ingen officiell länk ännu, den kommer att publiceras på MS-webbplatsen den 1 juli och släppdatum är den 29 juli

Jag fortsatte med att säga att Windows 11 inte är något annat än ett rykte, och att Microsoft helt enkelt kommer att fortsätta uppdatera Windows 10, men Emir insisterade på att han var “100 procent säker” på att han hade rätt och tillade:

Mark, vi kan argumentera vem som har rätt och vem som har fel, det bästa är att vänta på 1 juli och sedan träffas här och se vem som har rätt och vem som har fel.

Jag föreslog att alla förnuftiga kunder skulle vilja se några bevis för att en produkt är i horisonten innan de skiljer sig från några pengar. Emir sa till mig:

Eftersom vi chattar här har jag kontaktat vår innehållsavdelning och de har meddelat att detta kommer direkt från Microsoft, och de kommer officiellt att meddela det den 1 juli.

Strax efter att chatten slutade fick jag ett e-postmeddelande från Calvince från SoftwareKeep med ämnesraden “Unconditional Apology”. Han skrev:

Hej Mark,

Jag hoppas att det här e-postmeddelandet hittar dig bra.

Jag heter Calvince från Softwarekeep.com. Tidigare idag chattade du med en av våra kundtjänst Emir.

Jag vill ge vår förbehållslösa ursäkt för en produkt Windows 11 “som vi fick felinformation om.

Vi har vidtagit alla försiktighetsåtgärder och tagit bort produkten i fråga från alla våra webbplatser. Produkten var på vår webbplats i cirka 11 timmar, men genom din hjälp har vi insett att en sådan produkt inte kommer att finnas eftersom Microsoft nu fokuserar på att släppa stora uppdateringar för Windows 10.

Även timmar senare förblev sidorna tillgängliga. Calvince fortsatte:

Jag har bekräftat med vårt faktureringsteam att ingen hade gjort en beställning för den här produkten, och om det finns någon förbeställning som gjordes när vi slutförde analysen kommer kunden att få tillbaka pengarna.

Återigen tack så mycket för den värdefulla information du delade med oss.

På softwarekeep strävar vi efter att förse våra kunder med bara ÄKTA produkter, och för detta är vi fullständigt ledsna för att vilseleda samhället och vi vill tacka er för att ni gjorde detta till vår uppmärksamhet.

E-postmeddelandet avslutades:

Om du kan vänligen meddela din adress vill vi skicka dig något för att tacka dig för detta eftersom vi uppriktigt uppskattar det.

Jag behöver inte säga att jag inte angav min adress.

Vad jag dock gjorde var att kontakta Microsoft för att inte bara varna företaget om att webbplatser försökte bedrägligt sälja Windows 11, utan också för att öka medvetenheten om att det gjordes av Microsoft Certified Partners. Vi väntar fortfarande på ett svar och kommer att uppdatera den här historien när vi hör av Microsoft.

UPPDATERING

SoftwareKeep har nu inte bara tagit bort sitt förbeställningsalternativ för Windows 11, utan också publicerat en ursäkt på sin blogg. Företaget skyller på dålig information från sina källor och säger: “Vår insiderkälla måste ha vilselett oss att det kommer att släppas av Windows 11, information som har visat sig vara FALSK. Och vi vill bekräfta för allmänheten att Microsoft har inte släppt någon officiell kommunikation angående Windows 11 “.

UPPDATERING 2

Microsoft har nu svarat på min begäran om en kommentar om aktiviteterna hos en Microsoft-certifierad partner. Företaget kom tillbaka med det ganska överraskande svaret: “Microsoft har inget att dela som svar”.

0 Shares