Det är dags för teknikföretag att släppa sin besatthet med “tunn”

0 Shares

Naturligtvis är det inte bara Apple. Tabletter som Sony Xperia Z2 är så oroande tunna att de faktiskt har en liten flex; inte bara gör detta att en dyr bit maskinvara känns oroande bräcklig, utan också gör den mindre bekväm att hålla.

Den nya Dell Venue 8 7000-serien är ännu tunnare, dess 6 mm slår Xperia Z2 med 0,4 mm och den relativt tjocka iPad mini med över 1 mm. Naturligtvis har rubriker tagits, under de elva sekunder som Dells enhet förblir den tunnaste surfplattan som någonsin har förtunnats, medan ganska mycket ingen undrar om det kan ha varit bättre att lägga till lite extra för att öka batteriet och högtalarna.

Men det ser ut som att det är tunt att komma. Intels Chris Walker har argumenterat för att fördubbla konceptet med supermagera tabletter och drömmer om att döma skrymmande portar för laddning, dataöverföring och kringutrustning. Ganska snart kommer mobila enheter att vara så tunna ninja kommer att kunna använda dem som vapen. Uppriktigt sagt skulle jag hellre ha lite längre batteritid och sättet att ansluta några hörlurar.

LÄS MER: Apple släpper iOS 8 för iPhone, iPad och iPod touch

0 Shares