Det finns en enkel fix för Windows Defender-felet i Windows 10

0 Shares

Windows Defender på en bärbar dator

Igår skrev vi om ett fel i Windows Defender, som till synes introducerades av en senaste uppdatering. Bara påverkar Windows 10, buggen orsakar att vissa virussökningar misslyckas, och i andra meddelar ett något ohjälpsamt meddelande användarna att det var ospecificerade “objekt som hoppades över under genomsökningen”.

Felmeddelandet hänvisar till skanningsexkluderingar såväl som nätverksskanningsinställningar, och det är här som en enkel lösning har hittats.

Se även:

Lösningen hittades av Günter Born som var en av de första som skrev om frågan. Han upptäckte att genom att helt enkelt aktivera nätverksskanning – även om det inte är önskvärt eller nödvändigt – lindras problemet.

Att aktivera inställningen strider mot Microsofts allmänna råd, men det är upp till dig att avgöra om du hellre vill att Windows Defender ska fungera ordentligt eller inte.

    Klicka på Start-knappen typ PowerShell och klicka på öppna för att köra verktyget som administratör Kör kommandot Set-MpPreference –DisableScanningNetworkFiles

Du kan också använda Registerredigeraren för att implementera inställningen:

    tryck på Windows-tangent och R, typ regedit och tryck Stiga på

    Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows Defender Scan Skapa ett nytt 32-bitars DWORD-värde som heter DisableScanningNetworkFiles och ställ in dess värde till 0

0 Shares