Det finns lärdomar från celeb iPhone stölder – men de är inte vad du kanske har hört

0 Shares

Det var allt jag kunde göra för att stoppa mig själv med att slänga dyra kit ut genom fönstret när jag läste om den senaste ‘celeb nakenfotoskandalen’.

Knee-jerk-reaktioner bestod vanligtvis av “tjänar dem rätt” som om straff var motiverat för att vara känd, en kvinna och dela det udda nakna fotot med en partner.

Sedan fanns det salvis råd att människor ”inte ska ta nakenbilder” om de inte vill att de ska ”läcka ut” och delas med världen. Men detta var inte så mycket en skandal som ett fräckt, avskyvärt brott mot människors integritet. Och bilderna läcktes inte ut – det var de stulen av hackare och avfyras över internet, utan hänsyn till den skada och smärta sådana handlingar skulle orsaka.

Om detta var en skandal, var det bara en i den meningen att teknikföretag alltför ofta tar en skinkfistad, ogenomskinlig inställning till onlinesäkerhet och gömmer risken djupt under lager av förmodad bekvämlighet.

‘Klicka här så laddar vi upp alla dina foton.’ Inget behov av att varna människor om de potentiella konsekvenserna! Inget behov av att göra människor medvetna om vad som verkligen händer! Inget behov av att be folk att säkra onlinekonton med robusta lösenord och att fördunkla svar på så kallade säkerhetsfrågor som kan vara benägna att socialteknik! Så: inget offerskyllande här.

Det som hände var hemskt för de inblandade, och det är inte mer deras fel än det skulle vara ditt om en inbrottstjuv bröt sig in i ditt skjul och stal din nya cykel. (“Ha! Borde inte äga en ny cykel, idiot!” Kanske skriker de ovannämnda rådgivarna, strax innan vi på Stuff HQ kastar en rasande svan på dem.)

Istället: några tips. Dessa kommer inte nödvändigtvis att hindra någon att få tag på dina privata data, men de kommer att göra det mycket svårare.

LÄS MER: En Apple-spelkonsol skulle vara en dålig idé – och här är varför

0 Shares