Det här är alla korrigeringar i den NYA Windows 10 oktober 2018-uppdateringen

0 Shares

Igår började Microsoft släppa uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 (aka Windows 10 1809), med en rad korrigeringar. Den här gången rekommenderar programvarugiganten att vänta tills du erbjuds den nya uppdateringen, snarare än att tvinga installationen, vilket är ett klokt drag. Det finns ingen garanti för att du inte kommer att stöta på problem efter installationen om ditt system inte är helt kompatibelt.

Medan jag inte håller med min kollega Brian Fagiolis beskrivning av Windows 10 som en “illaluktande turd” är det ingen tvekan om att uppdateringen från oktober 2018 var något av en röra och släpptes utan ordentlig kvalitetskontroll. Den senaste iterationen av uppdateringen åtgärdar ett stort antal problem (som alla borde ha åtgärdats innan den ursprungliga utgåvan), och om du installerade den första gången vill du ta tag i uppdateringen så snabbt som möjligt. Detta är vad som är annorlunda i den här utgåvan.

KB4464455 (OS Build 17763.107) *

Åtgärdar problemet där felaktiga uppgifter visades i Aktivitetshanteraren under fliken “Processer”. Åtgärdar ett problem där IME i vissa fall inte fungerar i den första processen för en Microsoft Edge-användarsession. Åtgärdar ett problem där applikationer i vissa fall inte svarar när de har återupptagit från Connected Standby. Åtgärdar flera problem som orsakar applikationskompatibilitetsproblem med antivirus- och virtualiseringsprodukter från tredje part. Löser flera problem med förarkompatibilitet. Åtgärdar ett problem som felaktigt innebär att användarprinciper inte har tillämpats efter att en grupprincipinställning har konfigurerats. Rapporteringsverktyg, såsom RSOP.MSC eller Gpresult.exe / h, visa inte användarrättighetspolicyerna eller visa ett rött “X” istället. Åtgärdar ett problem som försämrar Internet Explorer-prestanda när du använder roamingprofiler eller om du inte använder Microsofts kompatibilitetslista. Åtgärdar ytterligare problem med uppdaterad tidszoninformation. Åtgärdar ett problem som gör att en svart skärm visas efter att du har slagit på skärmen på vissa servrar. Åtgärdar ett problem som orsakar en lång fördröjning av att ta ett foto med Camera-appen under vissa ljusförhållanden. Åtgärdar ett prestandaproblem med vSwitch på nätverksgränssnittskort (NIC) som inte stöder LSO (Large Send Offload) och Checksum Offload (CSO). Åtgärdar ett problem som kan orsaka att applikationer förlorar IPv4-anslutning när IPv6 är obundet. Åtgärdar ett problem som kan bryta anslutningen på gäst-virtuella datorer på servern när applikationer injicerar lågresursflaggan på paket.

* Obs! Detta inkluderar ändringarna som gjorts i KB4464455 (OS Build 17763.104)

KB4467708 (OS Build 17763.134)

Ger skydd mot en extra underklass av spekulativ exekveringssidakanalsårbarhet, så kallad Speculative Store Bypass (CVE-2018-3639) för AMD-baserade datorer. Dessa skydd är inte aktiverade som standard. Följ instruktionerna i KB4073119 för Windows-klient (IT-pro) vägledning. Följ instruktionerna i KB4072698 för Windows Server-vägledning. Använd dessa vägledningsdokument för att möjliggöra begränsningar för spekulativ bypass (CVE-2018-3639). Använd dessutom de begränsningar som redan har släppts för Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715) och Meltdown (CVE-2017-5754). Åtgärdar ett problem som hindrar användare från att logga in på ett Microsoft-konto (MSA) som en annan användare om de loggar in för andra gången. Åtgärdar ett problem som nekar åtkomst till filsystem till Internet of Things (IoT) Universal Windows Platform (UWP) -appar som kräver denna funktion. Åtgärdar ett problem som gör att skärmtangentbordet visas när du kör automatiska tester eller när du installerar ett fysiskt tangentbord. Säkerhetsuppdateringar till Microsoft Edge, Windows Scripting, Internet Explorer, Windows App Platform och Frameworks, Windows Graphics, Windows Media, Windows Kernel, Windows Server och Windows Wireless Networking.

Microsoft identifierade och fixade tidigare problemet som orsakade att vissa användare tappade personuppgifter. Om du fortfarande är orolig säger John Cable, chef för programhantering, Windows-service och leverans: “Förutom omfattande intern validering har vi tagit tid att noga övervaka feedback och diagnostikdata från våra Windows Insiders och från miljontals enheter på uppdateringen av Windows 10 oktober, och vi har inga ytterligare bevis för dataförlust. “

För att ladda ner och installera dessa uppdateringar på ett befintligt Windows 10 1809-system, gå till inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering och välj Sök efter uppdateringar.

Medan den nya versionen av uppdateringen från oktober 2018 fixar många problem korrigerar den inte standardappsproblemet som många användare har upplevt. Microsoft säger:

Efter installationen av den här uppdateringen kan vissa användare inte ställa in standardinställningar för Win32 för vissa app- och filtypskombinationer med Öppna med… kommando eller inställningar > Appar > Standardappar. I vissa fall kan Microsoft Notepad eller andra Win32-program inte ställas in som standard.

Som en lösning föreslår företaget att “försöka ställa in programinställningar igen” som detta makt arbete. En faktisk lösning förväntas vara tillgänglig i slutet av månaden.

Fotokredit: Melpomene / Shutterstock

0 Shares