Sen söndag kväll drevs den sista spiken i kistan för LGs smartphoneaffär, när tillverkaren förklarade att den stoppade utvecklingen av all hårdvara. Ett av de (många) områden där LG hamnade bakom var i framkant för vikbar telefonutveckling, men det hade åtminstone ett alternativ: en rullande skärm. LG visade upp sin prototyp tidigare i år och förklarade sin avsikt att tillverka och sälja den och skickade uppenbarligen den till flera certifieringsbyråer för testning.

Twitter-användare @FrontTron upptäckte LM-R910N, AKA LG Rollable, och tog sig igenom Sydkoreas kommunikations- och säkerhetsmyndigheter för testning. Det finns inte mycket information i dokumentationen, förutom måtten som ses i mätningen och det faktum att den tillverkas i Vietnam. Tyvärr ger det ena fotot oss ingen mer inblick i kroppens eller skärmens design.

FronTron visade också upp vad som presenterades som LG “Rainbow”, ett V70-flaggskepp som förmodligen skulle följa V60. Observera att endast bilden till vänster är äkta.

LG: s reträtt från smarttelefonmarknaden innebär att ingen av dessa telefoner någonsin kommer att se en detaljhandelshylla, men åtminstone någon kommande hårdvara gör fortfarande sin väg genom tillsynsmyndigheter. Vi kan se några fler glimt av vad som kan ha varit, medan nuvarande LG-ägare undrar om de kommer att se några meningsfulla Android-uppdateringar i framtiden.