Det kostade HUR MYCKET att knäcka San Bernardino-iPhone ?!

0 Shares

kvinna_med_dollar

Det finns många frågor kvar att besvara om San Bernardino iPhone som såg FBI och Apple gå mot varandra. Efter något av en strid hittade FBI någon att knäcka iPhone. Men vem gjorde det exakt? Hur gjorde de det? Kommer Apple att få veta hur man gör det privat? Men en fråga som också har lurat i bakgrunden är hur mycket det kostade att hacka in en enda iPhone.

Nu vet vi svaret. Inte exakt, men vi har en ganska bra idé. Kanske inte överraskande var det inte billigt att knäcka iPhone i centrum för ett av de mest intressanta teknikfallet i nyare historia. På ett något rondell visade FBI-chef James Comey att kostnaden var mer än 1,34 miljoner dollar.

Comey har inte framställt räkningen, men avslöjade att FBI avskalade mer än vad han kommer att göra innan hans regissörskap slutar. Med en årslön på $ 183,300 och nästan sju och ett halvt år kvar, räknas detta på $ 1,34 miljoner – och det är utan att ta in en höjning. Även han medger att det är “mycket”.

När han talade i London vid Aspen Security Forum, frågades han hur mycket iPhone hade kostat att knäcka:

Mer än jag kommer att göra i resten av det här jobbet, som är sju år och fyra månader säkert. Men det var enligt min mening värt det.

Med en sådan prislapp, låt oss hoppas att FBI inte gör en vana att tvinga sig in i iPhones, annars kommer räkningarna verkligen att börja öka. Som sagt, Comey säger att programvaran som köpte 1,34 miljoner dollar plus kan också användas på andra iPhone 5cs som kör iOS 9.

Fotokredit: Business plus / Shutterstock

0 Shares