Detta är det anspråkslösa hemliga rummet där den ursprungliga iPhone föddes

0 Shares

Apples ledande mjukvaruutvecklare Greg Christie beskrev den allra första iPhones ursprungshistoria till The Wall Street Journal, och den lyfter verkligen fram hur långt vi har kommit.

I ett hemligt fönsterlöst rum med vattenskador på ena väggen och en ‘Think Different’ affisch som pryder en annan, skakade Christie och hans team en jätte fankenphone för att testa vad som senare skulle bli iOS.

En gammal Mac som valts för att efterlikna kraften i svagare mobil hårdvara körde den tidiga versionen av den ursprungliga iPhone-programvaran, som visades på en stor pekskärm med kodnamnet ‘Wallaby’.

Christie och hans team arbetade frenetiskt för att bygga och utvidga dessa mycket tidiga gnistor av iOS, efter att ha motiverats av Steve Jobs ultimatum att producera något konkret inom två veckor eller förlora iPhone-projektet till ett annat team.

Städare tilläts inte i det obehagliga rummet, och väldigt få personer hade tillgång till det. Jobb såg också till att alla som deltar i projektet krypterade alla bilder av enheten för att undvika läckage.

Utmaningar som tacklats och vunnits i rummet av Christies lilla team inkluderade hur man kan ordna om textmeddelanden till en grupp av samtal i chatt-stil i motsats till slumpmässiga texter listade i kronologisk ordning, samt att knäcka ‘studseffekten’ när man rullar till slutet av en lista.

Två framstegsrapporter levererades direkt till Jobb varje månad inne i rummet, och så småningom, 2005, signerades iPhone-designen av Steve Jobs, Sir Jony Ive och Apples regissör Bill Cambell.

Smycket i iPhone: s tidiga historia kommer som ett resultat av Apples kommande patentintrångsförfarande mot Samsung, som snart kommer att starta.

Om mer information som denna delas varje gång, kan de ha alla de patentförsök de vill ha för oss.

LÄS MER: Det här är tarmarna hos den allra första Apple Mac – kan du upptäcka 128 kB RAM?

[The Wall Street Journal via Mac Rumors]

0 Shares