Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Kit Review

0 Shares

Standardroutrar som levereras av din Internetleverantör har vanligtvis dålig WiFi-täckning, vissa begränsar till och med din linjehastighet! Därför har kraftledningar släppts ut på marknaden för att göra det möjligt för användare att uppnå maximala hastigheter runt sitt hem. Devolo dLAN 1200 WiFi är precis det, en höghastighets kraftledning, med den extra bonusen för en WiFi-förlängare.

Jag vill inte krossa dig med tekniken bakom kraftledningar, men i huvudsak kommer internetanslutningen att överföras via den elektriska kopparkablingen, som om ditt hem var anslutet med Ethernet-kabel.

Inuti lådan finns två kontakter, Ethernet-kablar och instruktioner. En kontakt fungerar som huvuduttaget, som är ansluten till routern, medan den andra är slav, som kan anslutas någon annanstans i ditt hem. Båda pluggarna är blanka vita och ganska stora, några av de största jag hittills sett. Master är den mindre av de två och har en Ethernet-port och en enda knapp på sidan. Slaven innehåller två knappar på framsidan och två Ethernet-portar till toppen. Slaven innehåller också WiFi-förlängningskomponenterna, varför den är större. Båda pluggarna tillåter att en annan kontakt används i den för att få elektrisk kraft. Vissa erbjuder inte detta, vilket innebär att du tappar ett eluttag, men så är inte fallet den här gången.

devolo_1200_2

Installationen är enkel och instruktionerna erbjuder en steg-för-steg-guide. Kort sagt, huvuduttaget måste anslutas, nära din router, till ett vägguttag (förlängningskablar är inte tillåtet!). En Ethernet-kabel från din router till huvuduttaget måste installeras. Annars någonstans i huset måste det andra uttaget också anslutas och när båda är strömförsörjda trycker du på hemknappen så synkroniseras de två. Det finns också ett WPS-alternativ, för snabb anslutning också. Du måste sedan ansluta till den här nya hotspot med hjälp av lösenordet i en av uttagen. Installationen var en bris, även om jag blev förvirrad mellan de två inställningsalternativen, som båda har samma resultat, men det läste som om de skulle erbjuda olika saker. En gång i nätverket kan du också få tillgång till en mängd eller alternativ och inställningar med en administratörswebbsida.

Prestanda var exceptionell och utvidgade min WiFi till områden som vanligtvis skulle släppa ut. WiFi-hastighetstest via min iPhone visade nästan identiska resultat från originalroutern, vilket maximerade min 89 MB-anslutning. På samma sätt, med en trådbunden anslutning, var hastigheterna nästan identiska. Singla styrka för från WiFi-sidan var mycket bra och lade till cirka 10 meter singla (ish). Devolo tillåter upp till två trådbundna enheter och femton trådlösa anslutningar. Mycket snabb anslutning, ingen förlust av hastighet, motsvarar tummen upp från mig!

Jag berörde det tidigare, kraftledningarna är ganska stora och täckte faktiskt uttaget för mig, så se till att du svänger på strömbrytaren innan du sätter i den. Eftersom de är så stora kan vissa tycka att de är fula, men för mig ser prestanda ut sätt så det här var inte ett problem för mig. Det är värt att notera att Devolo har en maximal hastighet på 1200mps, vilket borde vara mer än tillräckligt för någon. De blev också varma vid beröring när de var på under långa perioder.

Jag var mycket imponerad av deras prestanda och användarvänlighet och skulle rekommendera dem. Det är en mycket enkel lösning på ett mycket vanligt problem. De säljer för närvarande för £ 129,99, vilket är jämförbart med liknande artiklar på marknaden, om inte något billigare. För mer info, kolla in den officiella Devolo-webbplatsen.

0 Shares