Digisol AC1200 DG-BR5411QAC Dual-Band Router Review

0 Shares

DIGISOL Systems Ltd har lanserat sin senaste trådlösa bredbandsrouter AC1200 Dual Band – Digisol DG-BR5411QAC. Det är företagets senaste prisvärda router med Wi-Fi-stöd med dubbla band. Prissatt till INR 2799 stöder routern dual-band 2.4Ghz och 5.0Ghz. Vi har använt routern i nästan en månad nu, låt oss ta reda på om det är värt pengarna.

Design

Digisol DG-BR5411QAC har ett ganska blidt utseende. Det har verkligen inte en nyåldersdesign, eftersom det ser ganska enkelt ut. Med det sagt är den övergripande byggkvaliteten ganska robust. Överst på routern har små hål med LED-indikatorer för ström, dual-band Wi-Fi, WPS och LAN. På baksidan får routern en enda WAN-port (Gigabit-standard) tillsammans med fyra LAN-portar. Dessutom kommer den med en medföljande LAN-kabel. Den har också fyra infällbara fasta 5dBi-antenner för att maximera räckvidden.

Routern är gjord av högkvalitativ plast och för priset är den övergripande byggkvaliteten ganska tillfredsställande. Med det sagt ser den här routern inte särskilt attraktiv ut.

Prestanda

Medan den här routern saknar kort när det gäller utseende, kompenserar den för det dagliga resultatet. Utbudet är fantastiskt, jag kan nu få täckning genom hela huset. Som redan nämnts stöder denna router dual-band 2,4 GHz och 5,0 GHz. Även med 4-5 enheter anslutna samtidigt kunde routern hantera alla anslutningar på ett enkelt sätt.

Prestandan lyser snabbt på min 100 Mbps-plan med en Wi-Fi-anslutning. När det gäller trådlöst stöder den 802.11ac som kan gå upp till 867 Mbps som för den konventionella 802.11n går upp till 300 Mbps. Denna hastighet är tillräckligt för spel såväl som högkvalitativ videostreaming. Det har också IPv6-stöd. Bortsett från allt detta har routern många funktioner för att stödja VPN, dynamisk DNS, dedikerad brandväggssektion och en statussida för att visa all information.

Installationen var enkel, nästan för lätt. Det finns en installationsguide som guidar dig om du inte är säker på vad du gör. Den har alla funktioner du behöver. Dessutom erbjuder den också mer avancerade inställningar som SSDI, bandbredd och domännamn. Du kan också använda den här routern som en förlängare.

Sammanfatta

Om du inte bryr dig om utseende och letar efter en pålitlig router med dubbla band, leta inte längre än Digisol DG-BR5411QAC. Det är billigt, snabbt och enkelt att installera. Dessutom upplevde jag ingen nedgång i anslutningar trots att jag anslutit 4-5 enheter till den här routern. Räckvidden är bra och ger bra signalstyrka i hela vårt hus. Jag skulle rekommendera denna router, speciellt för pris / prestanda.

0 Shares