Din iPad Pro kan vara böjd – och Apple säger att det inte är en defekt

0 Shares

iPhone och iPad har länge utsatts för böjningstester för att se hur de håller upp mot missbruk. Men vad sägs om din iPad Pro kom med en böj i höljet? Du skulle skicka tillbaka den och be om ersättning eller återbetalning, eller hur? Men Apple tror inte att en iPad Pro som kommer böjd är defekt.

Företaget har bekräftat att ett antal 2018 iPad Pro-surfplattor har en “lätt böjning” i sitt aluminiumhölje, vilket skyller på defekten i tillverkningsprocessen. Bara det är inte en defekt, minns du?

Se även:

Det har varit ett stort antal klagomål om böjda iPad-proffs online, och problemet verkar vara mer uttalat i LTE-modeller. Bekräftar böjningen “problemet” till randen, säger Apple att det “är en bieffekt av enhetens tillverkningsprocess och bör inte förvärras över tid eller negativt påverka flaggskeppets prestanda på något praktiskt sätt”. Dessutom anses böjningen inte vara en defekt.

Apple förklarar att böjningen orsakas av kylning som involverar plast- och metalldelarna på iPad Pro, och det är ett problem som finns i surfplattans båda storlekar. Chris Welch skriver för randen, medan vissa säger att krökningen har dykt upp under ett par veckor, men för andra har den varit från början:

Och det kan jag personligen garantera: min 11-tums iPad Pro visade lite kurva efter två veckor. Apple frågade om jag skulle skicka det så att ingenjörsteamet kunde titta. Men den nya 11-tums iPad Pro som jag fick i Apples Downtown Brooklyn-butik uppvisade en mycket liten böjning i aluminium så snart jag tog av omslaget.

För ett företag som vanligtvis lägger stor vikt vid kvalitet är detta en konstig vändning. Med Apple som vägrar att erkänna att det är en defekt verkar företaget till viss del begrava huvudet i sanden.

Om du märker en böjning i din iPad Pro har du rätt till återbetalning eller utbyte inom 14 dagar efter köpet, men Apple säger att det inte har sett en högre genomsnittlig avkastning för iPad Pro 2018.

Bildkredit: Beer5020 / Shutterstock

0 Shares