Din iPhone 11 Pro försöker samla in platsinformation även när alla platstjänster är inaktiverade

0 Shares

Säkerhetsforskare Brian Krebs har upptäckt en egenart med iPhone 11 Pro och dess insamling av platsdata.

I det som beskrivs som ett “möjligt integritetsfel” fann Krebs att iPhone 11 Pro söker efter platsdata även när systemtjänster och appar är konfigurerade för att aldrig begära denna information – platspilen kan ses som synlig vid oväntade tider . Märkligt nog, trots att det tycks motsäga sin integritetspolicy, säger Apple att det är av design.

Se även:

Under sina undersökningar fann Krebs att han inte var ensam. Det finns klagomål från många iPhone-användare i Apples diskussionsforum, och de beskriver ungefär samma fråga. Som han förklarar är “ett av de mer nyfikna beteenden hos Apples nya iPhone 11 Pro att det intermittent söker användarens platsinformation”, även när inställningar som gör att detta kan hända är avstängda.

Krebs lyfter fram problemet i en video som visar att även med alla appar och systemtjänsten inställd på att aldrig begära platsdata, testade iPhone 11 Pro fortfarande försökt bestämma plats:

Apple svarade på resultaten och sa att det som hände inte var ett problem:

Vi ser inga faktiska säkerhetseffekter. Det förväntas uppträda att platstjänstikonen visas i statusfältet när platstjänster är aktiverade. Ikonen visas för systemtjänster som inte har någon omkopplare i Inställningar.

Företaget har inte svarat på uppföljningsfrågor från Krebs, och eftersom det inte verkar se vad som händer är ett problem är det osannolikt att det kommer att förändras.

0 Shares