Din tid på Facebook rullar ut och avslöjar hur mycket tid du slösar bort i det sociala nätverkets mobilappar

0 Shares

Din tid på Facebook

Det är en liten stund – i själva verket över tre månader – sedan Facebook sa att man planerade att lansera ett verktyg som skulle ge användarna en viss inblick i hur mycket tid de använde på det sociala nätverket. Detta verktyg rullar nu ut.

Oföreställbart kallad din tid på Facebook erbjuder verktyget en instrumentpanel som ger en mycket grundläggande översikt över hur lång tid du använder Facebook varje dag. Men utöver detta kan den också användas för att ställa in dagliga påminnelser för att hjälpa dig att minska din användning. Försöker du sparka din Facebook-vana? Det kanske kan hjälpa.

Se även:

Your Time On Facebook är endast tillgängligt i sina mobilappar – det är därför som Facebook inte har valt att inkludera webbaserad aktivitet inte är tydligt – och information samlas inte om du går in på det sociala nätverket med två eller flera enheter. Om du till exempel använder en telefon och en surfplatta kommer du att kunna se statistik för varje enhet på respektive enhet, men inte en övergripande användningssiffra.

Du kan komma åt din tid på Facebook genom att trycka på menyalternativet i Facebook-appen och sedan trycka på Inställningar och sekretess, följd av Din tid på Facebook. Diagrammet som visas visar din dagliga användning den senaste veckan och det finns länkar nedan för att hjälpa dig “hantera din tid”. Det här är mestadels bara länkar som hjälper dig att justera dina aviseringsinställningar så att du inte störs av meningslöst meddelande hela tiden och ändra dina väninställningar.

Det är osannolikt att alternativet att ställa in en daglig påminnelse för att begränsa din användning kommer att ha stor inverkan på människor, men det ger Facebook chansen att verkar göra något för att bekämpa problemet med sociala medier.

0 Shares