Direktappar i Google Play låter dig testa appar utan att installera dem

0 Shares

Förutom att presentera ett nytt bug-bounty-program för utvalda Android-appar, har Google också meddelat ett antal ändringar i sin Play Store. Den första är introduktionen av Instant Apps till Google Play, vilket ger användarna chansen att testa appar utan att ens behöva installera dem.

Tanken är att ge människor möjlighet att testa appar nästan omedelbart utan att behöva vänta på att de laddas ner – perfekt för alla med begränsad data eller långsam anslutning. Direktappar strömmas i huvudsak till enheter, vilket innebär att de kan köras på några sekunder.

För närvarande är antalet snabbappar mycket begränsat, men det kommer att läggas till mer i listan över tiden. Google säger: “Vi är också glada över att kunna integrera Android Instant Apps med en” Prova det nu “-knapp i butikslistan. Med ett enda tryck kan folk hoppa direkt in i appupplevelsen utan att installera.”

Google har också lanserat sin redesignade Editor’s Choice-sektion till fler länder och planerar att ge spel ett stort tryck i framtiden. Företaget säger:

Vi investerar i curation och redaktion för att visa upp de appar och spel av högsta kvalitet vi älskar. Det förnyade Editors Choice är nu live i 17 länder och Android Excellence välkomnade nyligen nya appar och spel. Vi fortsätter också att fira och stödja indiespel, vi tillkännagav nyligen vinnare av Indie Games Festival i San Francisco och öppnade den andra Indie Games Contest i Europa för nomineringar.

Vi har lanserat ett förbättrat hem för spel med trailers och skärmdumpar av gameplay och två nya bläddringsdestinationer kommer snart, “Nytt” (för kommande och trendiga spel) och “Premium” (för betalda spel).

Ändringar har gjorts i Google Play Console så att utvecklare nu har tillgång till mer information om prestanda för sina appar och spel. Utvecklare kan nu också erbjuda kortare testperioder för sina appar, och Google tillhandahåller mer information för att göra det klart varför vissa titlar är oförenliga med vissa telefoner.

Bildkredit: N Azlin Sha / Shutterstock

0 Shares