Ditt Windows 7-skrivbord har blivit svart? Microsoft har en fix på vägen … och lösningar under tiden [Updated]

0 Shares

Svärta

Windows 7 är död: du vet det här. Det finns inga fler Windows 7-uppdateringar för de flesta: du vet det här. Och vissa tror att Windows 7 bör göras öppen källkod: ja, rätt

Oavsett status för Windows 7 är faktumet att det fortfarande finns många människor som använder den, och den senaste uppdateringen (KB4534310) orsakade ett konstigt problem för vissa användare, vilket gjorde deras skrivbord svart. Microsoft har nu erkänt problemet, men säger att det bara kommer att fixa felet för dem som är villiga att betala.

Se även:

Att en korrigering endast ska vara tillgänglig för Windows 7-användare som betalar för utökade säkerhetsuppdateringar (ESU) är ingen överraskning – Microsoft gjorde det helt klart för en tid sedan. Men för den senaste uppdateringen som ska göras tillgänglig för alla Windows 7-användare för att orsaka problem som aldrig kommer att tas upp är … irriterande för de drabbade – minst sagt.

Microsoft har sagt att det kommer att utfärda en fix för ESU-kunder, och tills detta släpps nästa månad på Patch Tuesday, har det föreslagit en lösning som också kan användas av icke-betalande Windows 7-användare.

Företaget talar om problemet i ett inlägg på sidan Kända problem för Windows 7:

Anpassad tapet visas som svart

Efter installationen av KB4534310 kan din skrivbordsunderlägg när den är inställd på “Stretch” visas som svart.

Berörda plattformar:

Klient: Windows 7 SP1 Server: Windows Server 2008 R2 SP1

Jobba runt: För att mildra problemet kan du göra något av följande:

Ställ in din anpassade bild till ett annat alternativ än “Stretch”, som “Fill”, “Fit”, “Tile” eller “Center”, eller välj en anpassad bakgrund som matchar upplösningen på skrivbordet.

Nästa steg: Vi arbetar med en resolution och uppskattar att en lösning kommer att finnas tillgänglig i mitten av februari för organisationer som har köpt Windows 7 Extended Security Updates (ESU).

Även om icke-betalande kunder mycket väl kan hoppas att Microsoft kommer att låta bli och göra denna fix – och andra – tillgängliga för dem, verkar detta extremt osannolikt. Företaget har redan bekräftat att det bara kommer att åtgärda ett allvarligt Internet Explorer-fel för Windows 7 ESU-kunder. Det blir intressant att se om 0patch beslutar att åtgärda det svarta skrivbordsproblemet med sitt eget mikropatchsystem.

UPPDATERING
Microsoft säger nu att det kommer att släppa en svart skrivbordsfix för alla Windows 7-användare gratis

0 Shares