Dolda inställningar i Windows 10 låser upp nya flytande menyer i Sun Valley

0 Shares

Windows 10 flytande meny

Microsoft har stora planer för Windows 10 med den kommande översynen av Sun Valley. Det finns många intressanta visuella förändringar i horisonten i Windows 10 21H2, inklusive introduktionen av rundade hörn och flytande menyer – och möjligen också en flytande Start-meny.

Hittills har dock den nya estetiken som ankomsten av Sun Valley kommer att begränsas till designmodeller. Men nu förändras detta. Experimentella flaggor i de senaste versionerna av Windows 10 ger oss vår första spännande glimt av vad som kommer – och du kan (med lite ansträngning) aktivera de flytande menyerna för dig själv.

Se även:

Den nya flytande designen gäller just nu aktivitetsfältets jumplistor – sammanhangsmenyerna som visas när du högerklickar på aktivitetsfältets knappar – men den bör så småningom gälla för andra områden i Windows 10, inklusive Start-menyn. Medan det är möjligt att låsa upp det nya utseendet i den senaste versionen av Insider-förhandsgranskningen av Windows 10 är det inte något som alla kommer att kunna göra eftersom det kräver Visual Studio.

Flaggan i fråga är JumpListRestyledAcrylic i ShellExperienceHost.exe, och den måste växlas för att vara synlig.

Programvaruingenjör Dan var bland de första som upptäckte de flytande menyerna och delade detaljer på Twitter. Han märkte också att Microsoft verkar ta med sig några av de visuella elementen i Windows 10X till Windows 10:

Det borde inte dröja länge innan vi vet mer om framtiden för Windows 10 direkt från Microsoft på Build nästa månad.

Bildkredit: Dan

0 Shares