Dölj din visnings- och sökhistorik med YouTube Incognito Mode

0 Shares

YouTube-logotypen i handen

Chromes inkognitoläge är praktiskt för de tider du vill dölja din webbhistorik från andra i ett delat system – oavsett om det är för att du vill hålla en födelsedagspresent hemlig, eller om det bara finns webbplatser du besöker som du hellre vill hålla privat.

Nu kommer samma funktion till YouTube. Efter att ha redan genomgått en testperiod rullar Incognito Mode ut till Android-användare runt om i världen, vilket gör det enkelt att dölja bevis på de videor du har tittat på eller vilken typ av innehåll du har letat efter.

Den allmänna utrullningen av funktionen till användare av Android YouTube-appen märktes först av 9to5Google, och den ger ett mycket snabbare sätt att inaktivera sök- och visningsspårning än de växlar som för närvarande finns tillgängliga i inställningarna.

Du kan komma åt inkognitoläge genom att helt enkelt trycka på din profilikon längst upp till höger i appen och sedan välja alternativet Aktivera inkognito. När du gör detta för första gången hälsas du av följande meddelande:

Du har gått igcognito

När du stänger av Incognito eller blir inaktiv rensas din aktivitet från den här sessionen och du återgår till det konto som du senast använde.

Din aktivitet kan fortfarande vara synlig för din arbetsgivare, skola eller internetleverantör.

Det är lite av en fångst. Om du använder inkognitoläge loggar du ut från ditt konto, och det betyder att du inte kan se åldersbegränsade videor. Huruvida detta gör funktionen oanvändbar beror verkligen på vilken typ av innehåll du tittar på.

Bildkredit: fyv6561 / Shutterstock

0 Shares