Domstolen avgör att Samsung inte behöver uppdatera äldre telefoner

0 Shares

Samsung-telefoncloseup

Ett av problemen med att välja en Android-telefon är att det är svårt att veta riktigt hur länge den kommer att stödjas. Medan Apple tenderar att erbjuda uppdateringar under ett stort antal år, är det en helt annan historia för Android-användare.

Nu – i något av ett slag för konsumenterna – har en domstol i Nederländerna beslutat att Samsung inte behöver erbjuda uppdateringar för sina äldre telefoner. En konsumentorganisation väckte talan mot företaget och hävdade att det borde tvingas hålla telefoner uppdaterade i minst fyra år. domstolen instämde inte.

Se även:

Konsumenträttighetsgruppen Consumentenbond sa att Samsung skapade ett säkerhetsproblem för sina användare genom att inte leverera uppdateringar på ett “i rätt tid” sätt. Påpekar att det finns ett stort antal Samsung-telefoner där ute som inte längre får någon form av uppdateringar, hade gruppen hävdat att företaget borde tvingas tillhandahålla uppdateringar i minst fyra år efter att de först började säljas eller på minst två år efter att de senast såldes.

Samsung sa att kunder redan är garanterade att få uppdateringar i två år efter att en telefon lades ut och hävdade att dess uppdateringar tillhandahölls inom en “rimlig” tidsram.

Domstolen sa att det inte var möjligt för Consumentenbond att ställa krav på “framtida handlingar” och påpekade att det inte var möjligt för Samsung att garantera att det skulle kunna plåstra eventuella framtida buggar som skulle kunna upptäckas eftersom begränsningar för mobiltelefoner kan göra det omöjlig.

I ett uttalande till BBC sa Samsung att de var nöjda med domstolens beslut:

Vi är nöjda med beslutet. Domaren har erkänt att Samsung gör mer än tillräckligt för att säkerställa säkerheten för sina produkter. Det är synd att domstolsvägen som Consumentenbond har tagit felaktigt vår uppdateringspolicy i ett negativt ljus, eftersom beslutet visar att vi tar säkerheten för smartphones som vi tillhandahåller konsumenter mycket allvarligt.

Inte överraskande uttryckte Consumentenbond besvikelse över beslutet. I ett uttalande sa gruppen:

Samsung väljer att ta med så många modeller till marknaden, det finns ingen som tvingar dem att göra det. En biltillverkare måste också se till att alla dess modeller är säkra och pålitliga och förblir så. Samsung har samma skyldighet.

Bildkredit: Karlis Dambrans / Shutterstock

0 Shares