Doogee BL7000 är en prisvärd smartphone med ett enormt batteri och fin hårdvara [Review]

0 Shares

Doogee BL7000

Den kinesiska smarttelefontillverkaren Doogee verkar vara i brand; outfit, som är flera storleksordningar mindre än större namn som Lenovo, Huawei, Oppo och Xiaomi, har drivit ut nya modeller som om det inte finns någon morgondag. Säljaren anammade en nischstrategi med S-serien (för säker), BL-serien, Mix (ramlös), Shoot-serien (för fotograferingar) och några fler.

Efter Doogee Mix och Doogee T5 och strax innan vi granskar den robusta S60-smarttelefonen tittar vi på BL7000 med de två första bokstäverna som betyder “Batterilivslängd” och 7000 representerar batterikapaciteten (i mAh).

Telefonen kostar £ 120 hos online-återförsäljaren DX, ett pris som exkluderar moms och kuriravgifter men inkluderar leverans. Den finns i svart, blått och guld (färgschemat för samma som skickades till oss).

Design

Doogee BL7000 är en av de mer lyxiga smartphones vi har testat nyligen, främst på grund av den guldläderliknande texturerade ytan på baksidan. Det ser ut en miljon pund (eller dollar) även om det kostar bara en åtta tusendels av det.

Ännu viktigare är att det känns premium när du hämtar det. Inte för tjockt eller för tunt, rimligt (och lugnande) tungt vid 210g och helt och hållet en bra storlek för vad den innehåller. BL7000 satt bra i vår hand trots dess mått (155,2 x 75,9 x 10,3 mm).

Doogee BL7000 1

Guldfärgschemat körs runt smarttelefonen förutom framsidan. Det finns en framåtvänd blixt som parar ihop sig med en av de tre 13 megapixlarna Samsung S5KL8 ISOCELL-kamerasensorerna (de två andra sitter på baksidan tillsammans med en LED-blixt).

Värt att nämna att BL7000 påstår sig ha en 2X optisk zoom som är okänd vid denna prispunkt. Fingeravtrycksläsaren sitter på bottenramen och flankeras på vardera sidan av kapacitiva navigeringsknappar.

Bristen på oleofob beläggning gör att skärmen snabbt täcks av fingeravtryck (förutsatt att du har skalat av den skyddande filmen som kommer som standard på den).

Ljudkontakten sitter högst upp, högtalargallret och en microUSB-port finns på motsatt sida. SIM-facket (som rymmer två SIM-kort och en microSD om än inte alla samtidigt), strömbrytaren och volymvippan till höger.

Hårdvara

Doogee BL7000 2

En 5,5-tumsskärm i full HD-skärm välkomnar dig med ljusa, kraftfulla färger när du slår på BL7000.

Öppna den så hittar du ett medel-CAT-6-kapabelt Mediatek MT6750T-system-on-a-chip, ett som har två kluster med fyra Cortex-A53-kärnor, en högpresterande och en lågprestanda. Du är begränsad till 802.11n, Bluetooth 4.0 och en anständig men i sista hand-of-the-mill ARM Mali-T860 MP2 GPU.

Huvudkomponenten är 7,060 mAh-batteriet som enligt Doogee kan ge upp till 20 timmars full HD-mediaspeltid och kan laddas snabbt med den medföljande 12V2A-adaptern. Du bör kunna ladda andra enheter såväl som den stöder OTG-funktionalitet.

4 GB LPDDR3-minne och 64 GB inbyggd eMMC 5.1-lagring (med tillstånd av Sandisk iNAND 7232) avrundar komponentlistan.

Sammantaget levererade de ett ganska övertygande paket för en £ 120-smartphone. Det gav solida siffror på våra CPU-riktmärken (Geekbench) med tillräckligt grunt för att driva genom grafikintensiva tester som 3DMark Slingshot Extreme.

I användning

Doogee BL7000 3

Du skulle vara svårt att märka någon fördröjning i (lätt) användning; BL7000 kändes snygg under våra tester; enheten var uppdaterad (Android 7.0) och laddades inte av någon uppblåst programvara (förutom gratis WPS Office mobil produktivitetspaket).

Vi märkte omnämnandet av en “SplitScreenMode” men vi kunde inte få den att fungera på grund av de förvirrande instruktionerna. Det är synd med tanke på nyttan med en sådan funktion.

Som nämnts ovan är skärmen ljus, tillräckligt ljus för att användas utomhus i en höstlig sol med utmärkt kontrast och betraktningsvinklar.

Konkurrens

Doogee BL7000 4

Doogee knäppte BL7000 i en mycket märklig vertikal, en där den blivande köparen inte kommer att bli krånglad över hur tunn enheten är men kommer fortfarande att bry sig om hur den ser ut. Det och det faktum att det måste ha mycket bra fotografiska funktioner i kombination med en massiv batteritid.

Blackview P2 kommer nära men är dyrare, har ett mindre batteri, en sämre fotografisk installation och körs endast på Android 6.0. Ulefone Power 2, Oukitel K6000 Plus och Oukitel K3 är alla lite billigare men lider av samma brister som P2.

Men den absolut ledande när det gäller batterikapacitet är Oukitel K10000 Pro, som har en attraktiv design men bara 3 GB minne och hälften av det inbyggda lagringsutrymmet plus en högre prislapp.

Dom

Doogee BL7000 5

Finns det billigare telefoner där ute som erbjuder samma komponenter? Det finns gott om (från väl under £ 100) men ingen lyckas erbjuda kombinationen av ett 7.000 mAh batteri och en super premium finish, på sitt eget minimalistiska sätt.

Även om du inte störs av utseendet på Doogee BL7000, är ​​tillägget av det enorma batteriet ett lockande förslag, särskilt om du är en tung smarttelefonanvändare, ofta kollar dina e-postmeddelanden eller videokonferenser eller är helt paranoida att leva utanför nätet i mer än 24 timmar.

Telefonen är dock inte perfekt: det finns ingen NFC, det finns ingen 802.11ac, ingen USB Type-C, inga meddelandelampor, ingen oleofob beläggning och du måste använda den egenutvecklade laddaren för att få snabb laddning.

Allt detta kommer inte att distrahera från det exceptionella prisvärdet att BL7000 är till och med på en så trångt marknad full av smartphones i mellanklass.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares