Doogee Mix-smarttelefon ger bra valuta för pengarna [Review]

0 Shares

Doogee Mix

Den kinesiska smarttelefonmarknaden fungerar på ett sådant sätt att dess isolering har lett till att antalet små leverantörer har ökat under de senaste tre åren, alla konkurrerar om hundratals miljoner potentiella kinesiska smartphone-användare.

Vid den senaste räkningen hade antalet nått 80, varav de flesta saknar namn; Endast Lenovo, Xiaomi och Huawei har lyckats korsa den öst-västliga avgrunden. Nu vill en nykomling, Doogee, utmana status quo med en rad nya smartphones.

Bortsett från, det något felaktiga … tvivelaktiga namnet, syftar detta kinesiska varumärke till att imponera på företag med en blandning av iögonfallande design och bottenpris utan prislappen associerad med, till exempel, en BlackBerry KEYOne.

Design

Doogee Mix display fram

Modellen som skickas till oss är Aurora Blue; det finns också i Coral Blue och Dazzle Black färgschema med silvermodell förväntas inom kort.

Doogee beskriver processen genom vilken smarttelefonen får sin speciella finish som en som använder en “vakuumjonpläteringsteknik i mikronskala.” Mind-blowing minst sagt.

Olika iterationer av Mix är tillgängliga och den som skickades till oss hade 6 GB RAM och 64 GB ombordlagring; andra kombinationer med 4 GB minne och 128 GB lagring finns också.

Mixen skiljer sig från de flesta smartphones du har sett i butiker i Storbritannien. Det hämtar sin inspiration och sitt namn från Xiaomi Mi Mix med en supertunn ram (cirka 1 mm) på tre sidor och fingeravtrycksläsaren från DTouch och den framåtvända kameran klämde fast i den sista.

Det är dock inte så extremt som iPhone X, men det lyckas klämma in en 5,5-tums skärm i ungefär samma kropp som en 5-tums skärm, vilket ger ett exceptionellt förhållande mellan skärm och kropp på 93 procent. Dess mått – 144 mm x 76,2 mm x 7,95 mm för en vikt av endast 191 g – gör den ganska bärbar för en skärm av denna storlek.

Tyvärr finns hemknappen och de två andra systemknapparna som standard på den nedre delen av skärmen men kan döljas om så önskas.

Du kommer inte hitta någon anmälnings-LED som kommer att avskräcka vissa användare men det kan vara en acceptabel kompromiss för en bättre design. Doogee valde en 2,5D kurveffekt som översätts till en platta av glas och metall som kan sitta bekvämt i din handflata; var bara försiktig med repor.

Du hittar ett hörlursuttag, en microUSB-port, en högtalargaller, strömbrytaren, SIM-kortfacket och en volymvippa.

Hårdvara

Doogee Blanda tillbaka

Doogee Mix använder en Samsung Super AMOLED-skärm med ett Corning Gorilla Glass 5-överlägg och medan den övergripande kvaliteten på skärmen är enastående är det svårt att ignorera det faktum att den bara har en upplösning på 1 280 x 720 pixlar, en av de sällsynta tillfällen där hörn har skurits för att spara på räkningen.

Inuti chassit finns ett 8-kärnigt Mediatek Helio P25-system-på-ett-chip klockat upp till 2,5 GHz – som stöder B20-bandet – och parat med en Mali-T880 GPU. 6 GB LPDDR4x och 64 GB inbyggd lagring. Det interna minnet kan uppgraderas via ett microSD-kort, men på bekostnad av dual-SIM-funktionaliteten.

Hela systemet drivs av ett icke-utbytbart 3,380 mAh batteri, som kan laddas med en 5V2A-laddare som bara tar 30 minuter att fylla batteriet till 80 procent.

Telefonen använder Samsung ISOCELL-kamerasensorer på baksidan, en 16-megapixel och ett 8-megapixelpar med F / 2.0 och PDAF-teknik för att få ut det mesta av knepiga situationer; det kan bara spela in full HD-videor snarare än 4K-filmer. Den främre är en 5-megapixelmodell med en F / 2.2-bländare och kan täcka 86 grader.

Som förväntat körs Doogee Mix på Android 7.0, om än en anpassad version av den. Som det mesta av tävlingen stöder enheten två SIM-kort (ett Nano och ett Micro) och när det gäller anslutning är du begränsad till Bluetooth 4.0 och 802.11n (ingen AC).

I användning

Doogee Mix fingeravtryckssensor

Vi blev förvånade över att det fanns en uppdatering som väntade på oss, vilket är ett bra tecken. Kinesiska leverantörer är notoriskt långsamma på att driva ut uppdateringar men Doogee undviker den kula. Tyvärr är telefonen lite av ett fingeravtrycksmagnet på grund av det använda materialet men det glider inte ner på en slät yta som en del av tävlingen på grund av extruderingskamerans sensorer.

Vi märkte ingen fördröjning när vi använde Doogee Mix tack vare den kraftfulla processorn, skärmens låga pixelantal (vilket minskar belastningen på GPU: n) och generöst RAM-minne. Positionen för den framåtvända kameran är tyvärr också bra, vilket kan göra affärsvideokonferenser besvärliga eftersom dina samtalare kommer att se dig uppifrån.

Det finns tyvärr inga alternativ för NFC, trådlös laddning eller snabb laddning. Det finns ett användbart enhandsläge för dem som tycker att skärmen är för stor och företagsanvändare får en gratis version av WPS Office, en konkurrent till Google Docs och Microsoft Office Mobile.

Tävlingen

Doogee Mix USB

Doogee Mix säljs för cirka £ 140 (på DX.com), inklusive frakt men exklusive eventuella lokala skatter och tillhörande kuriravgifter. Du kanske vill få det från Amazon UK för £ 190 istället för att undvika besväret och inom 24 timmar (snarare än några veckor).

När det gäller tävlingen finns det mycket, även om ingen av dem har blandningen av Mix. UMIDigi Plus E (£ 189,99 på Amazon) som vi nyligen granskade har en full HD-skärm men kommer sämre ut på andra konton.

Vernee Mars Pro 4G kommer med en full HD-skärm men har en enda sensorkamera på baksidan och en traditionell design med tjock ram. Det är också något dyrare för £ 147 på Gearbest.

Den närmaste konkurrenten till Mix förblir MAZE Alpha som har samma ramlösa design, dubbelsensorkamera, 802.11ac, USB Type-C och ett större batteri. Det är dock lite större – tack vare en 6-tums skärm – och till £ 162 är det dyrare än Doogee Mix.

Dom

Doogee Mix är en trevlig telefon med käftande specifikationer till ett bottenpris. Om du kan leva med namnet och några av dess brister (som bristen på NFC och dess HD-skärm), bör det vara högt på din lista.

Affärsmän kommer att få fingeravtrycksläsaren och uppskattar det chockerande bra priset. Skam att det inte har ett gästläge som Maze Blade 4G men medan vi hittade Parallel Space i applistan kunde vi inte få en länk till det. Ett missat tillfälle här.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares