Du har aldrig hört talas om Onyx Midia InkPhone, men du kommer att älska dess två veckors batteritid

0 Shares

Den kinesiska tillverkaren Onyx har presenterat en smartphone som lovar att hålla i två hela veckor på en enda laddning. Hurra!

Dess imponerande livslängd beror på dess 4,3-tums E-Ink-skärm. Till skillnad från Yotaphone som har en standard LCD-skärm med en E-Ink på baksidan, vilket ger omedelbar åtkomst till uppdateringar utan att tända huvudskärmen igen, har InkPhone bara en enda E-Ink-skärm. Som en e-läsare. Bua!

E-Ink-skärmar är fruktansvärda för spel, surfning eller något annat som kräver till och med en halv anständig uppdateringsfrekvens, och InkPhone kommer inte att tilltala kraftanvändare med sin stora samling appar, spel och filmer.

Den har ingen kamera, och dess 1 GHz-processor, 512 MB RAM, 4 GB utbyggbart lagringsutrymme och Android 2.3 (ja, det är pepparkakor) kommer inte heller att ställa in din pulsracing heller.

Men den E-Ink-skärmen smutsar försiktigt på sitt 1800 mAh batteri utan att köra den torr efter en dag, vilket gör InkPhone till ett perfekt val för gadgeteers som letar efter en telefon som vägrar att dö.

Med en förväntad prislapp på 140 euro kan det vara det bästa valet för festivalfans efter att det landar i Tyskland och Polen nästa månad.

Det finns inga ord om ett brittiskt pris eller släppdatum, men vi kommer att hålla dig uppdaterad.

LÄS MER: InkCase gör din iPhone till en Yotafon

[Onyx via Recombu]

0 Shares