Du kan fortfarande uppgradera till Windows 10 gratis

0 Shares

Lila Windows 10-låda

När Windows 10 först dök upp gjorde Microsoft en hel del krångel om det faktum att även om det var möjligt att uppgradera gratis var detta ett tidsbegränsat erbjudande. Många människor rusade för att uppgradera eftersom de kände att deadline hängde över dem som Damocles svärd … men det verkar som om deadline inte var lika pressande som Microsoft gjorde.

I själva verket kan du bli förvånad över att höra att det är mer än fem år efter lanseringen av Windows 10, det är fortfarande möjligt att uppgradera gratis. Så vad händer?

Se även:

Medan det finns människor som har fastnat med Windows 7 eller Windows 8.x för att de är nöjda med sitt operativsystem och inte känner behov av att uppgradera, finns det många som har avskräckt av hotet om en $ 100 + -uppgradering avgift.

Men ta dig en kopia av Media Creation Tool på din Windows 7-maskin, så kan du uppgradera till Windows 10 utan att behöva dela med ett öre. Det verkar som att även om vi är långt utanför tidsramen för gratis uppgraderingar bryr Microsoft sig inte riktigt om att det här kryphålet fortfarande finns. Med Windows 7 på väg att nå slutet av supporten är företaget förmodligen med tanke på att det är vettigt att fortsätta att låta människor uppgradera till Windows 10 gratis snarare än att lämna dem med gammal, osupporterad, osäker programvara.

Att skriva på Reddit, en självutnämnd före detta Microsoft-arbetare som använder handtaget CokeRobot belyser lite (som) kan hända:

Jag antar att katten är ur väskan …

Jag jobbar på Microsoft och har varit sedan innan Windows 10-lanseringen. Hela den “gratis” uppgraderingen under ett år var helt marknadsföringsfluff. Efter att avskärningen hände var riktningen att det krävde en betald licens dock, detta togs upp av tegel och murbruk att de gjorde enkla klockbyten på kundenheter under uppgraderingsutmaningen för att komma runt det och sedan i slutändan var klart två år senare att allt Windows 7 och uppåt skulle gå till 10 helt aktiverat och fortfarande till denna dag.

WDG brydde sig inte alls alls eftersom Terry Meyerson vid den tiden brydde sig mer om sin uppgraderingsstatistik än licensintäkter eftersom Windows inte längre är Microsofts kontoko. Det är samma inställning tillbaka på dagen där Microsoft tillåter Windows-uppdateringar på piratkopior av Windows 7 eftersom den större bilden var att motverka säkerhetshot baserat på dessa kopior.

Du kan fortfarande göra detta inga problem, hur försiktig du än är, gör en uppgradering och behåll allt som om du väljer att göra allt och börja nytt, du tappar din gratis uppgradering. Den gamla 7-licensen konverteras till en 10-digital licens och därifrån kan du rengöra installationen inga problem. När det gäller revisioner gäller detta främst volymlicenser än någonting. En SMB med 10-200 Windows 7-maskiner som var OEM-licensierade spelar ingen roll. Om du försöker med 1000 datorer, ifrågasätter. I slutet av dagen hade Microsoft fyra år på sig att stänga det kryphålet och gjorde aldrig det om värre blev sämre, du kunde tekniskt gå igenom lagliga vägar eftersom EULA för 10 bokstavligen inte har någon klausul för detta alls. Du kan inte skitka på någon som utnyttjar en lösning för aktivering när du som tillverkare aldrig stängde den.

Det är omöjligt att säga när – eller om – Microsoft kommer att placera spärrar i vägen för denna uppgraderingsväg, men det fungerar för tillfället. Det är värt att komma ihåg, som WindowsLatest noterar, vad en annan Redditor säger som svar på CokeRobot: “en lyckad aktivering är inte samma sak som en laglig licens att använda den aktiverade kopian av Windows 10”. Ändå … det är nog värt att uppgradera under tiden.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares