Du kan gå med i Windows 10 Insider-programmet utan ett Microsoft-konto (inofficiellt)

0 Shares

Windows 10 Insider-programmet har några krav men de viktigaste är att användare måste använda ett Microsoft-konto för att ta emot Insider-builds och att datainsamlingen måste ställas in till full på enheten.

Offline Insider Enroll är ett kommandoradsskript som registrerar Windows 10-enheter i Insider-programmet även om inget Microsoft-konto används. Kravet att ställa in Telemetry till fullt ändras dock inte.

Du kan kontrollera tillståndet genom att använda Windows-I för att öppna appen Inställningar och gå till Sekretess> Diagnostik & feedback. Där måste du se till att diagnosdatainställningen är inställd på full.

Allt som krävs är att ladda ner den senaste versionen av skriptet från projektets GitHub-webbplats och ladda ner det till det lokala systemet. Extrahera arkivet och du får skriptet och en readme-fil.

Dricks: öppna skriptet i en textredigerare för att gå igenom det och verifiera vad det gör. Det rekommenderas starkt att du säkerhetskopierar systemet innan du kör det.

Du måste köra skriptet med förhöjda behörigheter. Högerklicka bara på .cmd-filen och välj “Kör som administratör” för att göra det.

Utvecklaren förklarar stegen som måste vidtas för att gå med i Windows Insider-programmet på maskinen:

Efter att man startat erbjuder skriptet ett urval av Windows Insider-programringar. För att göra ett val, tryck på en bokstav som motsvarar det alternativ du väljer och tryck på
STIGA PÅ.

Om maskinen inte var registrerad i Insider-programmet kommer du att bli ombedd att starta om din maskin för att aktivera Microsoft Flight Signing som krävs av Windows Insider-programmet.

I grund och botten, vad du gör är att välja en av de tillgängliga Insider-ringarna, t.ex. Fast Ring. En omstart krävs om maskinen inte tidigare var registrerad i Insider-programmet.

Ett alternativ för att sluta ta emot Insider-byggnader och lämna programmet finns också. Starta bara skriptet igen och välj alternativet ‘Sluta ta emot Insider förhandsgranskning’. En omstart krävs för att slutföra processen.

Skriptet ändrar registret för att ändra enhetens insiderläge. Utvecklaren förklarar det i detalj i readme:

Det här skriptet utnyttjar det odokumenterade registervärdet ‘TestFlags’. Om detta värde är inställt på ‘0x20’ blir all tillgång till Windows Insider-tjänster online inaktiverad. På grund av detta kan vi ställa in vår egen Windows Insider Preview-konfiguration utan att åsidosättas av kontakten till tjänsten. Eftersom Windows Update inte kontrollerar om maskinen faktiskt är registrerad i programmet kommer du att erbjudas Insider Preview-byggnader genom att bara ställa in korrekta värden i registret.

Avslutande ord

Skriptet kan vara användbart för Windows-administratörer som inte vill koppla ett Microsoft-konto till maskinen eller Insider-programmet. Det kan ibland vara bättre att skapa ett “dummy” -konto som endast används för att gå med i Insider-programmet, men vissa kanske föredrar det alternativ som skriptet ger.

Nu är du: har du gått med i Insider-programmet?

Fotokredit: Kues / Shutterstock

0 Shares