Du kan nu betala ditt busspris med ett tryck på din telefon

0 Shares

EE har meddelat att Cash-Tap-kontaktlös betalningsapp som lanserades förra året nu kommer att fungera på bussar i London.

Den nya bussbetalningstjänsten tar ut £ 1,45 för en enda resa, med dagliga och måndag till söndag busspriser begränsade till £ 4,40 respektive £ 20,20.

Det är samma kostnad som att använda ett Oyster-kort, och det är välkommna nyheter för oss som ständigt tappar dem. Eller att våra husdjur tuggar upp dem. Igen och igen. Fan deras bedårande ansikten.

iPhone-ägare kommer naturligtvis att utelämnas i kylan tack vare Apples beslut att undvika NFC i alla dess iDevices. Senaste rykten tyder på att iPhone 6 äntligen kan landa med NFC-befogenheter, så det finns fortfarande hopp.

Och även om du använder Android fungerar det inte om du inte är EE-kund; vi försökte det bara själva och fick avslag. Det är inte heller tillgängligt på Windows Phone-enheter ännu.

Om du är en EE-kund som använder en Android-telefon kan du dock ladda ner appen gratis från Google Play Store.

Även om endast Londons bussar för närvarande stöds av appen, kommer TfLs kontaktlösa betalningssystem att gå live på Londons tunnelbana-, Overground- och DLR-nätverk den 16 september, varefter EE: s Cash on Tap-app kan användas för att korsa varje hörn och klyfta i huvudstaden utan att behöva svänga ett ostronkort igen.

LÄS MER: iChanged my mind: iPhone 6 kan vara den första Apple-produkten som har NFC

[Mobile Today]

0 Shares