Du kan nu köra Windows 95 på Windows, macOS och Linux

0 Shares

När Windows 95 debuterade för alla år sedan var det revolutionerande. Det introducerade många av de funktioner vi fortfarande använder idag, inklusive ett skrivbord, aktivitetsfält och Start-knapp.

Konsumenterna lappade upp det och sålde cirka sju miljoner exemplar under de första fem veckorna, upprörda av multimillion-dollar hype. Microsoft spenderade uppskattningsvis 300 miljoner dollar på att främja operativsystemet, vilket inkluderade cirka 12 miljoner dollar för rättigheterna att använda de inledande ackorden för Rolling Stones-låten “Start Me Up” som temalåt.

SE ÄVEN:

Vi har tittat på hur operativsystemet kan se ut på Mobile och Desktop om det släpptes idag, men om du faktiskt vill prova originalet igen (eller för första gången om du kom in i Windows mer nyligen) kan du göra det genom att installera en ny app som körs på Windows, macOS eller Linux.

Skapad av Slack-utvecklaren Felix Rieseberg, den är tillgänglig i form av en elektronapp. De flesta saker fungerar precis som du förväntar dig, inklusive WordPad, FreeCell, Calculator och Media Player, även om du för närvarande inte kan surfa på Internet med Internet Explorer tyvärr. Det öppnas men sidorna laddas inte.

Du kan låsa eller låsa upp musen i det virtuella operativsystemet genom att trycka på Esc.

Det är en nedladdning på 128 MB och du kan få den för Windows, macOS eller Linux nu.

Trots att det är ett fullt fungerande operativsystem som körs i ett fönster, behöver det inte för mycket för systemresurser.

Dela dina minnen från det gamla OS i kommentarerna nedan.

0 Shares