Du kan nu styra Roku med Apple Watch

0 Shares

Apple Watch är extremt populärt bland iPhone-användare, så du kanske tror att de alla också äger Apple TV för deras streamingbehov. Medan jag är säker på att många gör det, är inte alla iPhone-användare mycket investerade i Apples ekosystem – det kan vara ganska dyrt. Till exempel är Mac-datorer mycket dyrare än Windows-maskiner med liknande specifikationer. Apple TV-medieboxen är också mycket dyrare än Amazon Fire TV eller Roku. Med andra ord, det finns iPhone-användare som också äger Apple Watch, men som också använder Apple-enheter i sina liv.

Om du är en Apple Watch-användare som också äger en Roku-enhet har jag bra nyheter. Från och med idag kan du styra din medialåda med det bärbara på handleden. Ja, Apple Watch kan effektivt förvandlas till en fjärrkontroll för interaktion med Roku.

LÄS OCH: Roku presenterar Smart Soundbar och trådlös subwoofer

“Roku-appen är nu tillgänglig direkt på din handled. Från och med idag är den kostnadsfria Roku-appen tillgänglig på Apple Watch! För att få tillgång till den nya funktionen, uppdatera helt enkelt Roku-mobilappen till version 6.1.3 via din iPhone och appen visas på Apple Watch, säger Erin Moore, Roku.

LÄS OCH: Roku Ultra och Express får stora uppgraderingar

Moore delar funktioner i Roku Apple Watch-appen nedan.

Avlägsen: Styr din Roku-enhet direkt från Apple Watch. Det är samma lättanvända fjärrkontroll från mobilappen – bara anpassad för din handled!

Starta kanaler: Starta snabbt kanaler på din TV med ett tryck på klockskärmen. Kanaler listas i ordning efter senast lanserade för din bekvämlighet.

Röstsökning: Tryck bara på röstikonen i appen och säg kommandon som “Starta Hulu”, “sök efter komedier”, “byt till HDMI 1” för din Roku TV och mycket mer. Finns på utvalda Roku-enheter och Roku TV-modeller.

Fjärrfinder: Har du tappat fjärrkontrollen igen? Använd Roku-appen för Apple Watch för att signalera din Roku-fjärrkontroll och den spelar en hörbar klocka så att du hittar den i soffkuddarna. Finns på Roku Ultra och utvalda Roku TV-modeller.

För att dra full nytta av Roku-appen måste du ha en Apple Watch 1-5. Tyvärr kan ägare av den ursprungliga Apple Watch, som många kallar “Gen 0”, inte använda röstsökningsfunktionen.

0 Shares