Du kan nu ta reda på vilka enheter som använder en viss drivrutin i Windows 10

0 Shares

Enhetshanteraren

Drivrutiner är viktiga för att din dator ska fungera smidigt, men de kan också vara knepiga små tändare och källan till alla slags problem – som alla som har installerat en duff-uppdatering kommer att intyga. Nu introducerar Microsoft en viktig förändring som gör det mycket lättare att se vilken hårdvara som använder vilka drivrutiner.

Förändringen kommer som en del av en uppdatering av Enhetshanteraren, och det är något som för närvarande kan ses i förhandsgranskningsversionerna av operativsystemet. Det kommer förmodligen att ingå som en del av Windows 10 Sun Valley-uppdateringen som kommer att ta sig till användare senare på året.

Se även:

Ett nytt alternativ i Se -menyn gör det möjligt att organisera Enhetshanteraren så att enheterna listas enligt de drivrutiner de använde. Den nya funktionaliteten upptäcktes av Redditor dwhaley720 och delades av Bleeping Computer. Idén är väldigt enkel och det får dig att undra varför det tog Microsoft så lång tid att inse att det var ett användbart alternativ att ge människor.

Förutom det nya Enheter efter förare alternativ, innehåller den uppdaterade menyn också poster att visa Förare efter typ och Drivrutiner efter enhet.

Vissa kommentatorer har föreslagit att dessa nya funktioner “kommer att få människor att förstöra Windows lätt”, men för kraftanvändare och systemadministratörer som letar efter nya problemlösningsverktyg är det ett fantastiskt nytt tillskott.

0 Shares