Du kan vara i kö för en utbetalning från Apple för att sakta ner din iPhone

0 Shares

Vinklad Apple-logotyp

Apple har gått med på att lösa rättsliga åtgärder mot det för att avsiktligt sakta ner äldre iPhones. Efter att ha fått böter på 25 miljoner euro av en fransk konsumentvakthund har företaget nu gått med på att bosätta sig i USA – något som kan kosta 500 miljoner dollar.

Apple erkände tidigare praxis att sakta ner telefoner och sa att det var för att öka livslängden på enheter med åldrande batterier. Det nya avtalet i USA kan se till att Apple betalar ut $ 25 till dem som påverkas av uppdateringar till iOS som saktar ner sina iPhones.

Se även:

Men detta är ännu inte satt i sten. Detta är bara en preliminär föreslagen gruppöverenskommelse, och den behöver fortfarande godkännande av den amerikanska distriktsdomaren Edward Davila i San Jose, Kalifornien. Om den godkänns skulle den slutliga räkningen vara mellan 310 miljoner dollar och 500 miljoner dollar.

Uppgörelsen omfattar människor i USA som hade en iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 Plus eller SE som kör iOS 10.2.1 eller senare, och de som hade en iPhone 7 och 7 Plus som körde iOS 11.2 före 21 december. 2017.

Trots att de samtycker till att göra sådana betalningar till iPhone-ägare, ser förlikningen inte Apple erkänna något fel – precis som var fallet i Europa. Betalningen på 25 USD har beskrivits av advokater för de konsumenter som är inblandade i ärendet som “rättvis, rimlig och tillräcklig”.

Bildkredit: Stockforlife / Shutterstock

0 Shares