eBays nya bildsökning och hitta den på eBay-verktyg låter dig hitta objekt med ett foto

0 Shares

ebay-bildsökning

Att hitta det du letar efter på eBay kan vara svårt. Du måste hitta de rätta orden att hämta på exakt vad du menar, och det finns ingen garanti för att säljaren kommer att använda ganska samma formulering. Mycket bättre, kanske du tror, ​​att kunna söka med ett foto av objektet du vill ha.

eBay instämmer. Med bildsökning kan användare ta eller ladda upp ett foto från sin kamerarulle för att söka efter matchande objekt. Det andra nya verktyget, Hitta det på eBay, kan dela bilder från webben – inklusive sociala medier – till eBay och använda dem för att göra sökningar. eBay säger att båda funktionerna underlättas av artificiell intelligens och maskininlärning.

Tanken bakom båda verktygen är naturligtvis att driva försäljningen. eBay vill inte att folk ska se något de gillar när de är ute och gillar, eller antingen glömma bort det eller upptäcka att de inte kan beskriva det tillräckligt detaljerat för att hitta det på webbplatsen. På samma sätt är eBay angelägen om att översätta slumpmässiga fynd som människor kan göra som Pinterest till försäljning.

Mohan Patt, vice vd för Buyer Experience på eBay säger:

Ögonblick av shoppinginspiration kan komma när som helst, oavsett om du går på gatan eller bläddrar i ditt sociala medieflöde. På eBay fokuserar vi på att skapa ny kompletterande teknik som hjälper våra miljontals kunder att enkelt hitta de saker de älskar till bästa pris. eBays bildsökning och hitta det på eBay gör det möjligt för människor att handla eBay med vilken bild eller foto som helst som inspirerar dem.

De nya funktionerna kommer att lanseras i höst, och vid lanseringen stöds bildsökning på både Android och iOS. Ursprungligen kommer Find It On eBay endast på Android.

0 Shares