Edifier D12 högtalarrecension

0 Shares

Åh, det är bra att ha en ny Edifier-högtalare landa på våra skrivbord, det har gått ett tag. Vi har alltid varit ett fan av Edifier, de flesta av deras produkter erbjuder mycket bra valuta för pengarna på mellanmarknaden för ljudmarknad. Deras senaste erbjudande, D12, en Bluetooth-högtalare med 2 bashögtalare, 2 diskanthögtalare och en mängd olika ingångar / källor. Låt oss ta en titt.

Rakt ut ur lådan betyder Edifier affärer. Den här saken är ganska stor och är långt ifrån dina typiska Bluetooth-högtalare, dina Echo’s, Google Homes etc. Storleksmässigt är den tjock, så kom ihåg när du letar efter en plats för den. När det gäller utseende, en träkonstruerad låda med ett träkornstryck till vänster och höger sida av lådan, med en svart konstläderfinish till toppen, bak och botten. Den botten har fyra små fötter, som sitter högtalaren stolt över din yta några mil. På framsidan finns ett stort galler i svart nät, med lite subtilt märke som, om du vill, kan tas bort för att visa upp komponenterna. Nu brukar jag säga “ta bort gallret direkt”, ta bort gallret här och det är väldigt upptagen. Det finns två 4 ″ basdrivrutiner, två 19 mm silke dome diskanthögtalare, två basportar, en infraröd sensor och sedan avslutas med fyra hål som håller gallret på plats. Jag är obesluten, jag tror att jag föredrar det snygga, rena utseendet med gallret på.

edifier_d12_2

Längst upp till höger på högtalaren finns kontrollerna, tre vridreglage, bas, diskant och volym / källa. Bas och diskant, sitt som neutralt eller 0 som standard, öka / minska sedan för att passa. Volymknappen är roterande och tryck, så vrid för volymkontroll, tryck ner för att växla mellan källorna. Frukta inte, det finns också en fjärrkontroll som gör det mycket enklare. Fjärrkontrollen är mycket lätt, blank svart plast, så det visar fingeravtryck mycket enkelt. Fjärrkontrollen inkluderar på / av, innehållskontroll och volym, avstängning, källor (aux, linje eller Bluetooth) och sedan EQ-alternativ för video eller ljud. Fjärrkontrollen är väldigt lätt, tillverkad av plast men den är en bra storlek, lätt att använda och fungerar bra med högtalaren. Det finns ingen bas- eller diskantkontroll med fjärrkontrollen, vilket bara är en manuell inställning. Hur vet du vilken källa du är på? Tja, det är inte perfekt men det finns en liten indikatorlampa som blir blå eller grön, vilket indikerar vilken källa du befinner dig på. Det är inte bra, en skärm skulle ha varit bättre men den är funktionell.

Jag nämnde källor kort tidigare och om du inte har gjort det är Bluetooth 5.0, RCA och Aux tillgängliga. Det finns också ett alternativ för linjeutgång, om du vill lägga till en subwoofer eller en annan högtalare. Total RWS-effekt från högtalaren är 70 watt.

edifier_d12_3edifier_d12_4

När det gäller ljudprestanda, och med hänsyn till detta säljs på mindre än £ 100, är ​​det fantastiskt. D12 erbjuder en ganska platt ljudprofil ur lådan, men eftersom du kan justera diskanten och basen för att passa din lyssningstyp eller musikgenren du lyssnar på kan du uppnå några fantastiska saker. Basen kan vara riklig, håll den vid + -0 och det kommer att vara ok för de flesta, men håll fast på några R&B eller bastunga spår, vrid ratten lite och du får en kraftig gnäll från de två 4 ″ förarna. Tweeterna håller på med basen om du också vill ha mer diskant. Volymmässigt, väldigt högt och jag är glad att säga att kvaliteten förblir på högre volymer också.

Jag lyssnade på en mängd olika musik, allt från The Lion Guard soundtrack, som mina barn älskar just nu, till några Luke Combs och N’Sync (döm mig inte, jag är inte den enda som använder det i det här hushåll!). Allt lät dock fantastiskt och jag fortsatte att komma tillbaka till samma tanke, “det här är en högtalare på 99 £, det här är imponerande”.

Kommer du ihåg att jag nämnde att fjärrkontrollen har en filmknapp? Det finns en mycket uppenbar skillnad mellan förinställningarna för filmen och ljudet. Jag lyckades ansluta detta till min TV så småningom, även om det är begränsat, eftersom det inte finns någon optisk in- eller HDMI-båge, är du bunden till Aux eller RCA. Jag fastnade dock en film via Netflix och den var faktiskt ganska bra. Mycket bättre än de inbyggda TV-högtalarna, men jag skulle nog inte byta ut det mot min soundbar.

Sammanfattningsvis är Edifier D12 en utmärkt Bluetooth-högtalare. Det kanske inte är för alla, det är stort, det är inte bärbart och vissa är inte intresserade av det naturliga träutseendet. Men för alla andra är detta väl värt £ 99 och låter som en mycket dyrare högtalare.

För att ta reda på mer, klicka på länken! Edifier D12

0 Shares