Edifier TWS5 Wireless Earphone Review

0 Shares

Hörlurar har varit populära i flera år men det är nyligen som trådlösa hörlurar har blivit det nya måste ha modeaccessoar / ljudkompanjon. Även om Apple inte kom dit först kan du inte förneka hur populära AirPods har blivit, med nästan alla andra som går runt London och har dem i öronen. Det finns dock alternativ, vi har provat några och nu tittar vi på Edifiers erbjuder.

Teknisk specifikation:
– Bluetooth 5.0, Qualcomm aptX-certifierad
– 8 timmars uppspelning, fodralet kan laddas upp till 3 gånger
– 30ft anslutningsavstånd
– Touch-kontroller
– Lyssna med en eller båda öronsnäckorna utan att tappa ljudkanaler
– Automatisk anslutning och avstängning
– IPX5 (stänksäker)

Unboxing

Hörlurarna och fodralet visas separat i en kartong. Det finns också ett urval av olika öronproppar av gummi och en microUSB-kabel. Hörlurarna har relativt kompakt design och har en mycket subtil design med glanssvarta omslag och en matt svart märkning på framsidan av dem. Varje hörlurar har en liten färg-LED som gör att du kan förstå vad de gör. Det finns också röstmeddelanden som hjälper dig att göra dig medveten.

edifier_TWS5_2

Fodralet de sitter i är väldigt litet och lätt, det sitter lätt i din hand och du skulle inte märka det i fickan alls. Återigen, mycket subtil och blygsam styling, med märke på toppen, microUSB-port bak och tre små färgade lysdioder fram. Dessa lampor anger batterinivån på väskan.

Hörlurarna passar perfekt i fodralet, inom de gjutna områdena. Det finns en magnetisk anslutning mellan de två, vilket gör att hörlurarna alltid sitter korrekt. Det finns tre stift i varje form, som ansluter till tre punkter på hörlurarna, som länkar de två för laddning. Hörlurarna laddades inte, så anslut dem i några timmar innan du använder dem för första gången.

Sammantaget en imponerande unboxing, mycket blygsam, praktisk och premium.

Prestanda

Dessa är trådlösa hörlurar via Bluetooth och de är anslutna till din smarta enhet som alla andra Bluetooth-enheter. Om Bluetooth förblir på, kommer hörlurarna ihåg anslutningen och när du tar ut dem från fodralet och lägger dem på öronen, står det anslutet. Varje knopp blinkar blått tills den är ansluten och sedan släcks ljuset så att det inte syns under användning. Du kan också använda bara en hörlur om så önskas och den hörlurarna vet det, så du får stereoljud, inte bara vänster eller höger kanal.

Liksom andra kan hörlurarna styras via beröring, även om den är begränsad. En knapptryckning på endera hörlurarna spelar upp eller pausar en låt, dubbeltryck på vänster för föregående spår, dubbeltryck på höger för nästa spår. Om du vill ringa ett samtal svarar ett tryck lätt, ett annat tryck för att lägga på, håller ned för att avvisa ett samtal. Det finns inget alternativ för volymkontroll, du kan inte hålla fingret till höger för att höja volymen, vänster för ner, inget av det tyvärr. Jag tyckte att touchkontrollerna också kunde träffas, ibland fungerade de bra och ibland inte så mycket. Det är en mycket kort fördröjning mellan beröring och kontrollåtgärd.

edifier_TWS5_3

När det gäller ljudprestanda var jag faktiskt riktigt imponerad, med tanke på att de säljer för £ 69,99, en hel del mindre än de flesta konkurrenter. Hörlurarna passar bra i mitt öra och de ser inte obscent ut stora, men de är inte de minsta på marknaden. Den kompromissen om storlek beror på ökad batteritid och i den här situationen är jag ok med det. De är bekväma och när knoppen går in i ditt öra finns det en bra nivå av passiv ljudisolering från omvärlden.

Jag lyssnade på en mängd olika musik, allt från den bastunga Tyler, The Creator, till mer vanliga radioträffar och under alla omständigheter lät hörlurarna bra. Ljudet som producerades var rikt, färgstarkt och välbalanserat, det fanns tillräckligt med bas för att hålla mig lycklig, men det kanske inte räcker för vissa.

Dom

Jag gillade verkligen att använda TWS5-hörlurarna och jag kan ärligt säga att det kändes som om jag använde något dyrare. Missförstå mig inte, det här skulle inte vara för ivrig ljudfil, kvaliteten på kontrollen och bristen på volymval är också en besvikelse men jag skulle använda dem igen och jag skulle rekommendera dem. TWS5 är för närvarande Edifiers top of the range trådlösa hörlurar, de har faktiskt två billigare alternativ på sin webbplats när de skriver detta.

För mer information, gå över till den officiella Edifier-webbplatsen.

0 Shares