Edward Snowdens Haven-app gör en smartphone till en säkerhetsenhet

0 Shares

Haven app logotyp

Namnet Edward Snowden kommer alltid att förknippas med NSA, men mannen har fingrar i många andra pajer. Hans senaste satsning är en app som heter Haven som kan göra en smartphone till en säkerhetsenhet som håller ett öga på dina ägodelar.

Haven är en Android-app, för närvarande i beta, utformad för att installeras på en “extra” telefon som du inte har något emot att förlora. Placerad med dina tillhörigheter använder den en telefonsensorer – mikrofon, kamera, gyroskop, accelerometer och så vidare – för att upptäcka och registrera stöld och manipulering.

Appen är ett joint venture mellan Snowdens Freedom of the Press Foundation och Guardian Project. Haven är öppen källkod och syftar till att “varna dig om någon kommer in i ditt utrymme eller försöker manipulera dina enheter medan du inte är där.” Med appen installerad kan du använda din telefon för att ta bilder av inkräktare, spela in ljud från närliggande aktiviteter och generera andra varningar.

Pressfrihetsstiftelsen förklarar:

Tänk dig att du är journalist som arbetar i ett fientligt främmande land och att du är orolig för att säkerhetstjänster bryter sig in på ditt hotellrum och riflar igenom dina tillhörigheter och datorn medan du är borta. Haven upptäcker förändringar i miljön med hjälp av sensorerna i en typisk smartphone – kameran, mikrofonen, gyroskopet, accelerometern, omgivande ljus, USB-ström – för att varna dig om någon kommer in i ditt utrymme eller försöker manipulera med dina enheter medan du inte är ‘ t där.

Haven-appen kan sedan skicka krypterade varningar från slut till slut till din telefon via Signal, och du kan övervaka aktivitet på distans via en Tor Onion-tjänst. Det är viktigt att Haven inte förlitar sig på molnet och inte överför data som tredje part kan komma åt om du inte har aktiverat SMS-funktion i situationer där du inte har data eller wifi.

Kolla in videon nedan där Snowden pratar om Haven:

Om du är intresserad av att testa appen kan du ladda ner Haven från Google Play.

0 Shares