Efter Apples ledning från 2016 ersätter Microsoft, Facebook och Google pistolemoji med vattenpistol

0 Shares

Det är nu två år sedan Apple bestämde att en bild av en pistol inte hade någon plats som en emoji. Företaget ersatte pistolikonen med en bild av en vattenpistol, vilket ledde till en debatt om det var rätt att göra.

Med ytterligare allvarliga skott och vapenbrott som gång på gång förde skjutvapen in i rampljuset beslutade fler teknikföretag att följa efter. De senaste namnen som följde Apples ledning är Microsoft, Facebook och Google, som alla planerar att döda pistolens emoji och ersätta den med en vattenpistol.

Se även:

Google kommer att lansera en uppdatering till Android den här veckan som kommer att ersätta dess pistolemoji, och Facebook har också bekräftat att man planerar att göra detsamma. Det är inte klart när det sociala nätverket kommer att göra förändringen, men det är i horisonten. Även om flytten kommer att glädja många människor, kommer det nästan säkert att leda till ytterligare debatt om huruvida ändringarna är nödvändiga.

Emoji-resurs Emojipedia har delat en bild som visar förändrade pistolemoji för stora teknikföretag genom åren:

Microsoft var den sista av företagen som åtagit sig att förbjuda pistolen och använde Twitter för att förhandsgranska hur dess ersättning kunde se ut:

Som du kan se i Emojipedia-bilden ovan var Microsoft faktiskt det sista företaget som började använda en “realistisk” pistolemoji, utan att ha valt en strålepistol istället för ett antal år.

Hur känner du dig för förändringarna?

0 Shares