Efter att ha lanserat Screen Time stör Apple konkurrerande appar för föräldrakontroll från tredje part

0 Shares

Svart iPhone

Med iOS 12 introducerade Apple Screen Time, en funktion som fungerar som ett föräldrakontrollverktyg och uppmuntrar perioder borta från skärmen. Tim Cook sa förra året att han tyckte att han använde sin telefon för mycket (mer nyligen lagt till, “vi vill inte att folk ska använda sina telefoner hela tiden”), och Screen Time är Apples försök att träna in mot “telefon” missbruk”.

För dem som är oroliga över hur mycket de använder sin telefon, eller som är oroliga för sina barn, verkar det som en bra funktion. Men för apputvecklare som har spenderat flera år på att skapa verktyg som erbjöd dessa alternativ före Apple är nyheterna inte så bra. En ny rapport avslöjar att Apple stör appar som konkurrerar med Screen Time och till och med går så långt som att avnotera dem utan varning.

Se även:

Enligt en rapport i New York Times har många föräldrakontroll och skärmbegränsande appar antingen tagits bort från App Store eller begränsats på något sätt. Informationen kommer genom NYT: s arbete med app-dataföretaget Sensor Tower, och den innehåller statistiken att “Apple har tagit bort eller begränsat minst 11 av de 17 mest nedladdade apparna för skärmtid och föräldrakontroll”. Två stora namn som har påverkats är Kidslox och Qustodio – vars utvecklare har lämnat in klagomål till EU: s konkurrensbyrå.

Medan vissa apputvecklare har fått i uppdrag att ta bort funktioner som nu är tillgängliga i Apples egen skärmtid, fann andra att deras appar helt enkelt har tagits bort utan varning.

Men även om det verkar som om Apple går ur vägen för att skada konkurrensen, säger företaget att så inte är fallet. Talesman Tammy Levine säger att begäranden om ändring av funktioner och borttagning av appar var relaterade till appar som kunde få för mycket information om användare. Hon förklarar:

Vi behandlar alla appar på samma sätt, inklusive de som konkurrerar med våra egna tjänster. Vårt incitament är att ha ett levande appekosystem som ger konsumenter tillgång till så många kvalitetsappar som möjligt.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares