Efter ett års tystnad uppdateras VLC för Android med välbehövliga nya funktioner

0 Shares

När en app blir tyst i mer än ett år är det rimligt att anta att den har dödats – men så är inte fallet med VLC. Android-versionen av den populära mediaspelaren har uppdaterats till version 2.5 efter att ha fastnat på 2.0 i 13 månader.

Arbetet har pågått för VLC 3.0, men du skulle ha förlåtits för att tro att appen just hade glömts bort. Med lanseringen av VLC 2.5 finns det ett antal nya funktioner att njuta av, inklusive ett nytt dynamiskt gränssnitt, ett nattläge och bild-i-bild-stöd för Oreo-användare.

VLC är känd för att kunna hantera nästan alla tänkbara videoformat, och nu finns det stöd för 360 ° -videor. Att föra saker in i Oreo-åldern innebär att det inte bara finns PiP-stöd utan också ett mer dynamiskt materiellt utseende till allt – komplett med suddiga bakgrunder.

VLC 2.5 fungerar med ChromeOS och är kompatibel med Android Auto – inklusive stöd för röstkommandon.

Här är den fullständiga listan över vad som är nytt i den här uppdateringen till appen:

360 ° -videor stöder Android Auto-implementering Mer dynamiskt och materialkompatibelt användargränssnitt Aktivera bild-i-bild-läge på Android O Refactored MediaBibliotek DayNight-lägesintegrering Ny sökaktivitet och integration med Google Now Återuppta position för ljudmedia taggade som ljudbok eller podcast Dubbeltryck på skärmkanter i videospelaren för att söka med 10-talet Ljudförstärkning i videospelaren Anpassade equalizer-förinställningar Förbättra RTL-stöd Förbättra app- och videospelarens starthastighet

Du kan ladda ner VLC för Android från Google Play.

0 Shares