Efter vinstvarningen minskar Apple iPhone-produktionen med 10 procent

0 Shares

iPhone Xs och iPhone Xs Max

Det är inte så länge sedan Apple firade att bli ett biljoner dollarföretag, men sedan förra veckan utfärdade det en vinstvarning och dess värde sjönk. Varmt på läken på detta kommer nyheten att Apple minskar produktionen av nya iPhones för innevarande kvartal med ett betydande belopp.

Nikkei Asian Review rapporterar att Apple sänker produktionen av sin nuvarande trio av iPhone-modeller med 10 procent under januari-mars kvartalet.

Se även:

Rapporten föreslår att flytten är ett tecken på att Apple förväntar sig en ytterligare vinstträff senare under året, vilket markerar en dyster start på 2019 efter en nedslående slut på 2018. Källor säger att Apple kontaktade leverantörer förra månaden och ber dem att producera färre iPhones. för innevarande kvartal. Som Nikkei Asian Review rapporterar är detta “andra gången på två månader som det amerikanska företaget har trimmat sin planerade produktion för flaggskeppsenheten”.

Källor säger att Apple ursprungligen har förväntat sig att producera cirka 47 till 48 miljoner enheter, och nu förväntar sig Apple att producera någonstans mellan 40 och 43 miljoner iPhones. Siffran omfattar både nya och gamla modeller. Det kommer att bli svårt att spåra de exakta siffrorna eftersom Apple tillkännagav i slutet av förra året att det inte längre skulle dela information om siffror för iPhone-sändningar.

0 Shares