En annan Windows 10-uppdatering orsakar allvarliga problem, minskar prestanda, kraschar och tar bort filer

0 Shares

Windows 10-låda med buggar

Om du hoppades att en rad problematiska uppdateringar för Windows 10 kan ha fått Microsoft att öka sitt spel och förbättra kvalitetskontrollen, tänk igen; KB4549951-uppdateringen är bara den senaste som orsakar problem för användarna.

Och den här gången är problemen ganska allvarliga. Förutom BSoD-kraschar och anslutningsproblem rapporterar användare också att deras inställningar tas bort och filer raderas.

Se även:

Det är drygt en vecka sedan Microsoft släppte KB4549951, och under tiden har det förekommit många klagomål online om problem som börjar så tidigt som när man försöker installera uppdateringen. Vissa användare rapporterar att de såg Blue Screen of Death, med olika felmeddelanden inklusive 0x8007000d, 0x800f081f och 0x80073701. Som noterats av Windows Latest inkluderar andra koder som har rapporterats PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, CRITICAL_PROCESS_DIED, ACPI_BIOS_ERROR, INACCESSIBLE BOOT DEVICE, MEMORY_MANAGEMENT, DPC_WATCHDOG_VIOLATION and Portcls.sys.

Andra användare som har kunnat installera uppdateringen klagar över efterföljande problem med Bluetooth- och Wi-Fi-anslutningar. Vissa användare upplever också en minskning av systemets prestanda.

Men kanske den mest oroande bieffekten av en lyckad installation av KB4549951-uppdateringen är borttagning eller flyttning av filer och inställningar. Ett antal användare klagar på att efter att installationen har uppdaterats har deras inställningar raderats, personliga filer har flyttats till papperskorgen eller helt enkelt raderats tillsammans.

Microsoft har ännu inte erkänt dessa problem.

Bildkredit: g0d4ather och StockSmartStart / Shutterstock

0 Shares