En av tre iPhones i USA är en Plus-modell

0 Shares

iPhone 7 Plus guld

År 2014 introducerade Apple den första stora iPhone, iPhone 6 Plus. Sedan dess har företaget erbjudit en phablet-version för varje ny inkarnation av sin enormt framgångsrika enhet. Medan Apple inte säger hur många köpare som föredrar det framför standardmodellen, visar rapporter att det står för en betydande del av försäljningen.

I USA har Plus-modellerna fått betydande dragkraft, och Consumer Intelligence Research Partners säger att de utgjorde 35 procent av den iPhone-installerade basen per den 31 december 2016. Och deras popularitet växer, som ett år tidigare var siffran 25 procent .

Den installerade basen för iPhones i USA är 132 miljoner enheter, vilket innebär att det finns cirka 46,2 miljoner iPhone Plus-enheter – iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus och iPhone 7 Plus – i bruk. Det är ganska imponerande för vad man en gång trodde var en nisch smartphone-genre. “Det verkar ha övervunnit initiala tvivel om deras överklagande. Och med tanke på deras premiumpriser och en trend mot att köpa större lagringskapacitet bland alla iPhone-köpare, ökade detta meningsfullt till intäkter och bruttomarginal”, säger CIRPs grundare och partner Mike Levin.

Jag gjorde det misstaget själv när jag i princip sa att stora telefoner inte skulle fånga upp det. Jag hade fel. De har på ett stort sätt (ingen ordlek avsedd). Många konsumenter kommer idag inte att överväga en smartphone med en skärmstorlek på mindre än 5,5 tum, och jag är en del av den publiken.

IPhone 6 Plus var min första stora smartphone och jag älskade det. Det är en av mina favorit smartphones genom tiderna, faktiskt, eftersom det har så många saker rätt. Nu finns det en Samsung Galaxy S7-kant i fickan, och det visar också att stora smartphones otvetydigt tilltalar – det är en fantastisk enhet, den bästa smarttelefonen jag någonsin har använt.

Något annat från CIRP-rapporten som jag tycker är intressant är att den iPhone-installerade basen “består nästan uteslutande av telefoner som Apple har introducerat sedan slutet av 2014.” Från och med december 2016 har iPhone 5c en andel bara något över noll, medan de mer exklusiva iPhone 5s ligger långt under 10 procent.

Det är också värt att påpeka att Apple fortfarande stöder alla dessa enheter, inklusive den äldre iPhone 5. Den senaste versionen av iOS, iOS 10, körs på alla iPhones som släppts sedan 2012. Det är över fyra års stöd för vad som nu kan betraktas en äldre enhet. Det är imponerande och en av anledningarna till att många kommer att hålla fast vid den första Plus-modellen eller iPhone 6 en stund till innan de troligen går vidare till en ny version.

Du kan kontrollera det CIRP-installerade basdiagrammet nedan.

iPhone-installerad bas US CIRP

0 Shares