En guide till heminternet för sportströmning

0 Shares

På grund av COVID-19-spärrarna som sveper över hela världen har all slags sportaktivitet nu stoppats. Så många väljer att begränsa sitt begär för live-sport genom att streama det istället. I själva verket blir direktuppspelning av sport snabbt den mer populära plattformen för åtkomst till en mängd olika TV-program. En guide till heminternet för sportströmning

Istället för att betala orimliga belopp för ett kabelpaket med hundratals skräpkanaler som du inte kommer att titta på, erbjuder streaming friheten att välja ditt valprogram och titta på det på din egen tid. Denna lösning är ofta än inte, mycket billigare än kabel. Det låter dig och dina familjemedlemmar titta på saker på flera enheter och kan arbeta oavsett var du är i huset, om du har rätt utrustning inställd.

Hur man njuter av sportströmning hemma

Streaming kan vara en trevlig upplevelse, men om du inte har rätt paket och teknik kan det vara den ordspråkiga taggen i din sida och potentiellt en direkt stressande upplevelse. Av denna anledning är det viktigt att notera skillnader mellan de tillgängliga alternativen och hur de kan tillgodose dina specifika behov. En guide till heminternet för sportströmning

För att din liveströmning ska kunna köras sömlöst krävs en kombination av rätt router för din önskade Wi-Fi-hastighet, den perfekta placeringen av din router, samt installation av ytterligare hårdvara som kan göra ditt Wi-Fi tillgängligt i hela ditt hus.

Medan shopping för rätt teknik kan verka en skrämmande och överväldigande process, följ dessa enkla riktlinjer för att se till att du får din dagliga oavbrutna fix av sport via streamingplattformar.

Wi-fi-hastighet

I huvudsak bestämmer vilken typ av innehåll du vill se din Wi-Fi-hastighet. Om till exempel dina videoklipp har hög upplösning (t.ex. 1080p HD) behöver du en hastighet på minst 10 Mbps (megabyte per sekund). Om du till exempel vill strömma innehåll med ännu högre upplösning från exempelvis Netflix, behöver du en lägsta hastighet på 25 Mbps. En guide till heminternet för sportströmning

Det är viktigt att se till att routern du väljer att köpa matchar din önskade internethastighet. Allt som är äldre än 802.11n-routern eller trådlösa AC-enheter rekommenderas inte om du vill ha en problemfri tittarupplevelse.

Wi-fi signalstyrka

Vi vet alla av erfarenhet med våra mobiltelefoner att signalstyrkan är viktig. Detsamma gäller för din router, som använder radiosignaler för att skapa ett trådlöst nätverk. För att undvika störningar från föremål i din omgivning, placera routern på en central, upphöjd plats som inte har stora hinder runt sig. Den allmänna tumregeln är att ju närmare ditt objekt är routern, desto bättre blir signalen.

Detta kan utgöra ett problem för större hushåll, där vissa områden som kräver täckning ligger utanför routerns räckvidd. I dessa fall kan du investera i förlängare (även kända som signalförstärkare eller WIFI-förlängare) eller nätverkssystem för att säkerställa konsekvent täckning över större områden.

Även om förlängare vanligtvis är billigare än mesh-routrar, har de senare fördelen att de levererar snabbare hastigheter, är mer användarvänliga och är i allmänhet mer tilltalande för ögat.

Ethernet kontra Wi-Fi

Om du vill undvika problem som inkonsekvent signalstyrka på grund av att du är utom räckvidd eller störningar kan Ethernet vara det mest önskvärda valet.

Andra orsaker till långsamma Wi-Fi-hastigheter

Om dina Wi-Fi-hastigheter är felaktiga på sidan av besvikelse bör din första anlöpshamn vara att kontrollera din routertyp och placering, som beskrivs ovan. Om du har dubbelkontrollerat det och fortfarande har problem är nästa steg att jämföra hastigheten som din dataplan lovar att den kommer att leverera med den faktiska hastigheten den faktiskt kör på. Om du tittar online hittar du några webbplatser som kan hjälpa dig att testa din internethastighet utan kostnad.

Två saker kan hända vid denna tidpunkt: antingen är din hastighet långsammare än den hastighet som ditt kontrakt föreskriver, eller så är din hastighet så snabb som den borde vara enligt ditt avtal med din tjänsteleverantör. Om det är det första scenariot, kontakta din ISP. Annars kan det vara dags att säga adjö till din gamla plan och få ett anständigt system som alla självrespektande sportfantaster gärna har.

0 Shares