En phab-uppdatering: Windows Phone 8 får stöd för storskärm

0 Shares

Med rykten som virvlar om en Nokia-surfplatta i horisonten har Microsoft presenterat sin senaste uppdatering för WP8 – och inte förvånande är stödet för stora skärmar framför och mitt. GDR3 (GDR står för General Distribution Release) kommer att börja rulla ut under de kommande veckorna och “kommer att fortsätta under flera månader,” sa Microsoft.

Det erbjuder kanske inte några nya tankeslagsfunktioner, men det antyder vad som kommer, med stöd för skärmar mellan 5 och 7 tum, och upplösningssupport är nu inställt på högst 1080p – vilket ger rykten om Nokias 1520-skärm med stor skärm mer tro .

“Den nya uppdateringen banar väg för framtida Windows Phone-enheter med 5- och 6-tums pekskärmar”, sa Microsofts Darren Laybourn och meddelade ändringarna.

” De större 1080p HD-skärmarna på dessa enheter gör Windows Phone ännu mer personlig – till exempel genom att sporta startskärmar i jumbo-storlek med plats för sex Live Tiles i stället för fyra.

Det finns också stöd för Qualcomm Snapdragon 800 fyrkärnig processor och ett nytt körläge utformat för att begränsa distraktioner.

Microsoft har också tagit upp några av nigglesna med att WP8-användare har rapporterat – att lägga till ett nytt alternativ för att låsa skärmen i liggande läge och anpassade ringsignaler för människor och evenemang, tillsammans med hundratals prestandajusteringar och förbättringar under huven ” [Source: Microsoft]

0 Shares