En titt på nya Microsoft Edge-funktioner för samlingar

0 Shares

Den nya Chromium-baserade Microsoft Edge-webbläsaren släpps den 15 januari 2020 (en dag efter att supporten upphör för Microsofts Windows 7-operativsystem) och Microsoft planerar att tillhandahålla den som en uppgradering som kommer att ersätta den klassiska versionen av Edge.

Eftersom den nya Edge är baserad på Chromium är det uppenbart att vissa saker har förändrats. Du kan följa utvecklingen av nya Edge här på BetaNews eller på den officiella Edge Development-bloggen.

En av de nya funktionerna i den Chromium-baserade Microsoft Edge-webbläsaren heter Collections.

Samlingar, som namnet antyder, erbjuder ett sätt att spara och gruppera information som finns på Internet.

Microsoft noterar att Edge-användare kan använda samlingar för att “samla in och jämföra” shoppingartiklar, för att samla in “rese- eller evenemangsinformation” eller för att organisera “webbundersökning”.

Samlingar är aktiverade som standard i Microsoft Edge Dev och Canary builds för närvarande.

Aktivera bara ikonen Samlingar i Edge-verktygsfältet för att komma igång. Om du inte har skapat en samling tidigare klickar du på länken “starta ny samling” för att skapa en. Allt som finns kvar vid denna punkt är att namnge samlingen och dra och släppa innehåll i dess område i sidofältet för att fylla den.

Du kan dra de flesta element som är synliga på den aktiva webbsidan. Observera att du inte kan dra och släppa webbadressen till en sida direkt men att den sparas automatiskt av Microsoft Edge när nya objekt läggs till.

Dricks: om du vill spara webbadressen specifikt använder du länken “lägg till aktuell sida” som visas i sidofältet.

Alla samlingar som du har skapat tidigare listas när du öppnar gränssnittet. Ett klick på en samling öppnar alla dess objekt. Hur de visas beror på typ, t.ex. bilder visas direkt, länkar med titel och miniatyrbild och videor som miniatyrer.

samlingar

Du kan ändra ordningen på objekt i en samling genom att dra och släppa. Det finns lite annat när det gäller att anpassa eller interagera med samlade föremål; Du kan klicka på valfritt objekt för att öppna motsvarande sida eller ta bort objekt eller hela samlingar.

Samlingar saknar alternativ för att lägga till anteckningar till objekt eller en samling som kan ses som en brist av användarna. Ta en inköpslista som ett exempel. Även om du kan lägga till objekt i listan kan du inte lägga till information som priset på en artikel, tillgänglighet eller annan data till den.

Vissa kanske undrar hur samlingar skiljer sig från favoriter i nya Edge. Om du jämför funktionerna kommer du att märka att båda erbjuder sätt att skapa grupper och placera länkar till sidor eller innehåll inuti.

Samlingar kan vara lättare att använda men favoriter har fördelar, så som alternativ för att söka i alla sparade bokmärken eller flytta objekt från en mapp till en annan.

Samlingar som det ser ut just nu är ett moderniserat gränssnitt för favoriter som saknar särskiljande funktioner (förutom delning men även det är möjligt om än inte så enkelt).

Nu är du: Har du provat samlingar? Hur ser du på funktionen?

0 Shares