Epic kallar Google ‘oansvarigt’ för att avslöja Fortnite säkerhetsfel

0 Shares

Fortnite för Android

VD för Epic Games har smällt Googles “oansvariga” avslöjande av ett säkerhetsfel i sitt hit-spel Fortnite. Tim Sweeney anklagade Google för att försöka “få billiga PR-poäng” genom att avslöja en sårbarhet i spelets installationsprogram.

Epic valde att kringgå Google Play när det släppte Fortnite för Android vilket ledde till oro över säkerhet. På fredagen avslöjade Google detaljer om en säkerhetsfel som kan utnyttjas för att i hemlighet installera skadlig programvara på människors telefoner.

Se även:

På Twitter sa Sweeney att hans företag hade arbetat outtröttligt för att åtgärda felet efter att det hade tagits fram. Han fortsatte att kritisera Google för att släppa tekniska detaljer om felet – även om Epic redan har producerat och drivit ut en patch.

Sweeneys fråga är att Google inte gav plåstret tillräckligt med tid att sprida sig bland Fortnite-användare, vilket ökar risken för att sårbarheten kan utnyttjas. Han fortsatte med att twittra:

Medan oro över antalet personer som installerar det korrigerade installationsprogrammet är förståeligt, medger Sweeney att “Google kommunicerade privat något för att de övervakade Fortnite-installationer på alla Android-enheter (!) återstående”.

Epic fortsätter att utsättas för kritik för att inte lansera Android-versionen av Fortnite via Google Play, med många som tror att att gå denna väg skulle innebära att sådana problem skulle upptäckas tidigare – även om det också skulle innebära att Epic skulle behöva betala en 30 procent minskar till Google.

Bildkredit: XDA-utvecklare

0 Shares