Experimentell Twitter Lite-app är nu tillgänglig för Android

0 Shares

twitter-lite-app

Alla de stora aktörerna har varit upptagna med att skapa “lite” versioner av sina appar och onlineupplevelser. Microsoft har LinkedIn Lite, Facebook har både Facebook Lite och Facebook Messenger Lite, och Google har sin Search Lite-app.

Tillbaka i april beslutade Twitter att komma in på lite-åtgärden genom att lansera Twitter Lite, en nedskuren, datavänlig version av sin mobilwebbplats. Nu har mikrobloggtjänsten gått längre och släppt en Twitter Lite-app.

Se även:

Till att börja med görs Twitter Lite tillgängligt via Google Play i Filippinerna (även om du fortfarande kan ladda ner och använda det var du än befinner dig – se nedan). Twitter säger att det är ett experiment, och det är inte klart om appen kommer att få en bredare lansering eller inte. Som indikeras av marknaden som Google har valt att testa appen i, är Twitter Lite verkligen utformad för tillväxtmarknader där tillförlitliga, snabba dataanslutningar kanske inte är tillgängliga, eller människor kan tvingas arbeta inom begränsade datatariffer – men det kommer nästan verkligen vara intresse för andra delar av världen.

Twitter Lite kan användas på 2G- och 3G-nätverk, och den innehåller alla kärnfunktionerna i huvudappen. En fin tweak är dock möjligheten att växla till ett “mediefritt” läge där användarna uttryckligen måste ange att de vill att vissa bilder och videor ska laddas ner.

I ett uttalande till TechCrunch sa en Twitter-talesman:

Testet av Twitter Lite-appen i Google Play Store på Filippinerna är ytterligare en möjlighet att öka tillgängligheten av Twitter på denna marknad. Filippinerna har långsamma mobilnät och dyra dataplaner, medan mobila enheter med begränsad lagring fortfarande är mycket populära där. Twitter Lite hjälper till att övervinna dessa användningsbarriärer för Twitter i Filippinerna.

Även om appen bara officiellt har lanserats i Filippinerna är det troligt att människor i andra län vill prova det. Som händer med nästan alla geospecifika appar är Twitter Lite tillgänglig för nedladdning från APKMirror.

Om du befinner dig på Filippinerna kan du helt enkelt gå över till Google Play för att ta appen.

0 Shares