Få mycket mer ledigt utrymme på din Apple iPhone med det här konstiga tricket (på allvar)

0 Shares

iPhone magi

Jag måste be om ursäkt i förväg för att jag har använt en så välkänd rubrik i clickbait-stil, men jag är verkligen på väg att visa dig hur du omedelbart återvinner mycket ledigt utrymme på en nästan full Apple iPhone med ett konstigt trick. Det är inte heller en aprilgabb.

Om du har en iPhone som är nära att ta slut på utrymme kan du använda den här metoden för att frigöra en stor mängd lagringsutrymme. På min iPhone, som var fylld till att spränga med semesterbilder, musik och appar, lyckades jag få tillbaka ett par gigabyte, vilket är lite som går.

Tricket fungerar bara på en iPhone som har mycket lite utrymme. Vad du behöver göra är att notera hur mycket lagringsutrymme du har kvar genom att gå till Inställningar> Allmänt> Användning, och försök sedan hyra en film från iTunes som är större än det lagringsutrymme du har tillgängligt. Om du till exempel har 500 MB gratis kan du prova att hyra Bridge of Spies, vilket är en nedladdning på 5,79 GB.

Du måste försöka hyra filmen via iTunes-appen på din telefon, inte via iTunes på din PC eller Mac. Om du inte vill se filmen.

När du klickar Hyravisas en laddningssymbol men då får du ett meddelande som informerar dig om att “det finns inte tillräckligt med lagringsutrymme” för att ladda ner filmen och du får möjlighet att hantera din lagring i Inställningar.

Tryck på inställningar knapp, och – ta-da! – du borde se att mängden gratis lagring du har nu är mycket större än tidigare. Om du upprepar processen frigörs ännu mer utrymme.

Enligt detta Reddit-inlägg verkar det som enheten gör är att ta bort onödiga filer från installerade appar i ett försök att frigöra rummet du behöver för att installera filmen.

Oroa dig inte, även om du lyckas frigöra tillräckligt med utrymme för filmen i fråga kommer den inte att installeras. Om du inte klickar på Hyra igen det är …

Fotokredit: Ollyy / Shutterstock

0 Shares