Face ID på iPhone X har en snabbavaktiverande stöldfunktion, säger Apple

0 Shares

ansikts-id

Med lanseringen av iPhone X släppte Apple ut Face ID-biometri över hela världen. Under en demonstration av funktionen fanns det en SNAFU när Face ID misslyckades med att fungera som avsett (på grund av, säger Apple, till personal som spelar runt med enheten i förväg), och det finns många frågor som hänger över idén att använda sitt ansikte för att låsa upp en telefon – Senator Al Franken har många frågor, till exempel.

Bland frågorna från Franken och andra finns frågor som “vad ska jag hindra någon att använda ett foto eller en mask för att låsa upp min telefon?”, Och “om en rånare stjäl min telefon, kan de inte låsa upp den bara hålla den framför mitt ansikte?” Bra poäng, även om Apple Senior VP Craig Federighi säger att det finns inbyggda åtgärder för att förhindra sådana fall av obehörig upplåsning.

Se även:

I ett e-postmeddelande som svarar på frågor om Face ID-problem påpekar Federighi två faktorer som borde innebära att en tjuv inte kan komma åt din telefon. Keith Krimbel, VD för Yoke Remote, frågade “Vad kommer att hindra en tjuv från att ta min telefon, peka den mot mitt ansikte och springa?”

Federighi säger att det finns ett par funktioner som borde – eller kunde – låsa tjuven ur din iPhone X:

Det finns två begränsningar: om du inte stirrar på telefonen låses den inte upp. Om du tar tag i knapparna på båda sidor av telefonen när du lämnar över den kommer den att tillfälligt inaktivera FaceID.

I sin e-post – som Mashable har delat – säger Federighi också att Face ID borde fungera om du bär solglasögon (ja “de flesta, men inte alla”).

Hans svar kan dämpa rädslan som vissa människor hade, men vi väntar fortfarande på mer information från Apple som svar på senator Al Frankes frågor.

0 Shares