Facebook betalar dig för att samla in information från dig

0 Shares

Studera från Facebook

Att Facebook samlar in personlig information från sina användare borde inte överraska – det kan hävdas att det är det sociala nätverkets raison d ‘être. Efter många sekretessskandaler och de kontroversiella (och sedan stängda) forsknings- och Onavo-programmen är Facebook nu redo att vara öppen om sin datainsamling och är till och med villig att betala människor för detta.

Den nya appen “Study from Facebook” ger Facebook-användare chansen att frivilligt dela information om deras appanvändning – och få betalt för att avslöja denna information. Låter bra för dig?

Se även:

Facebook säger att programmet är utformat för att hjälpa det att “lära sig vilka appar människor värdesätter och hur de används” så att företaget kan “bygga bättre produkter för Facebook-gemenskapen”. Facebook lovar – för vad det är värt – att “vi samlar inte in användar-ID, lösenord eller innehåll som människor delar, inklusive meddelanden” och “vi säljer inte data från den här appen till tredje part eller använder den för att rikta annonser till du”.

Till att börja med är programmet endast tillgängligt för Facebook-användare över 18 år i USA och Indien, och endast på Android för tillfället. Facebook förklarar hur det kommer att fungera:

Vi kommer att visa annonser för att uppmuntra människor att delta i detta marknadsundersökningsprogram. När någon klickar på en annons har de möjlighet att registrera sig och, om de kvalificerar sig, kommer de att bli inbjudna att ladda ner appen. När de väl är inbjudna hittar de appen Study from Facebook i Google Play Store. När de registrerar sig kommer folk att se en beskrivning av hur appen fungerar och vilken information de delar med oss ​​så att de kan bekräfta att de vill delta. Vi meddelar också användare på webbplatsen Study from Facebook och i beskrivningen av Play Store om vilken information vi samlar in och hur den kommer att användas. Allt detta är tillgängligt innan deltagarna tillhandahåller marknadsundersökningsinformation till appen. Den som använder appen får kompensation för att bidra till forskningen. Endast personer som är 18 år och äldre kommer att vara berättigade att delta vid lanseringen, och alla deltagare kan välja bort när som helst.

Studera från Facebook

Facebook säger att “vi samlar in den minsta mängd information som behövs för att hjälpa oss att bygga bättre produkter” och att informationen som ska samlas in “inkluderar”:

De appar som är installerade på deltagarnas telefoner Tid som deltagarna spenderar med appar Deltagarnas land, enhet och nätverkstyp Appaktivitetsnamn, vilket kan visa oss namnen på appfunktioner som en deltagare använder

Programmet hanteras av en tredje part – Facebooks långvariga partner Applåder.

Du kan ta reda på mer om programmet på sidan Study from Facebook, även om du inte hittar någon information om vilken typ av ersättning du kan förvänta dig att få.

0 Shares