Facebook Gaming-appen lanseras idag

0 Shares

Facebook på mobilen i fickan

Facebook är nu ett mångfacetterat odjur, och det senaste vapnet i det sociala nätverkets växande arsenal är en dedikerad spelapp.

Företaget lanserar Facebook Gaming idag och ger användarna en app för livestream-spelinnehåll. Rapporter säger att appen också kommer att innehålla “casual games and access to gaming communities”. Tävlingen med Amazons Twitch, Googles YouTube och Microsofts Mixer, landar appen på Android idag och beror också på iOS i väntan på godkännande från Apple.

Se även:

Nyheten om släppet kom via New York Times under helgen. Nyhetsutredningen säger att Facebook Gaming var ursprungligt för släpp i juni, men på grund av antalet människor som isolerade sig själv och i karantän på grund av koronavirus tog företaget beslutet att föra ut släppet.

Fidji Simo, chef för Facebook-appen, säger:

Att investera i spel i allmänhet har blivit en prioritet för oss eftersom vi ser spel som en form av underhållning som verkligen förbinder människor. Det är underhållning som inte bara är en form av passiv konsumtion utan underhållning som är interaktiv och för samman människor.

Facebook Gaming har testats i Sydostasien och Latinamerika i cirka 18 månader, och nu känns det vara redo för en bredare release.

Facebooks vice vd för spel, Vivek Sharma, säger: “Det finns många människor som lyssnar på musik och säger” Jag kan föreställa mig att jag är musiker “. Människor tittar på strömmar och de är som,” Jag vill vara en streamer ‘, och med Go Live är det bokstavligen bara några få klick och sedan live, du är en streamer “.

Han fortsätter med att säga:

Vi vill inte vara bakgrundsfönstret på en Chrome-flik medan någon gör sina läxor eller gör något annat. Med mobilen, om du har appen öppen och du använder appen, är den i förgrunden. Du kan inte göra något annat på din mobiltelefon, och det är extremt kraftfullt.

Åtminstone till att börja med finns det inga planer för annonser i appen. Facebook kommer att tjäna pengar genom att ta en del donationer som tittarna skickar till streamers.

Bildkredit: Anton Garin / Shutterstock

0 Shares