Facebook Messenger Lite nu tillgängligt i USA, Kanada, Storbritannien och Irland

0 Shares

facebook-messenger-lite

Det har varit något av en trend de senaste månaderna för “lite” versioner av populära tjänster att lanseras på utvecklingsmarknader. Målet är att ge tillgång till personer med begränsade dataplaner, men det finns intresse för datasparande appar från alla delar av världen.

Efter att ha lanserat Facebook Messenger Lite förra året till ett begränsat antal marknader driver den sociala nätverksjätten nu sin meddelandeapp till USA, Kanada, Storbritannien och Irland. För tillfället är appen endast tillgänglig för Android – Facebook har ännu inte sagt om en iOS-version är på gång.

Se även:

Lite-versionen av Facebook Messenger innehåller alla nyckelfunktionerna i meddelandeverktyget, men tar bort några av de extra som Day och linser. Appen har en storlek på mindre än 10 MB och den ska användas genom mindre data än storebror som inte är Lite.

I ett uttalande till TechCrunch sa Facebook:

Vi är glada att få Messenger Lite till Android-användare på fyra nya marknader, inklusive Kanada, Irland, Storbritannien och USA. Messenger Lite är en slankad version av Messenger som erbjuder appens kärnfunktioner, samtidigt som alla ger möjlighet att hålla kontakten med sina vänner och familj, oavsett enhet eller kvalitet på internetanslutningen.

Du kan ladda ner Facebook Messenger Lite från Google Play gratis.

0 Shares